Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » A pszichológushoz járás...

A pszichológushoz járás hogyan segít?

Figyelt kérdés

Pszichiáter akihez havonta 1-szer járok mondta, hogy terápiára lenne szükségem menjek pszichológushoz.

Az a baj, hogy én nem tudom elképzelni, hogyan segít rajtam, hogy elmondom a bajaimat mert megváltoztatni nem lehet ezeket.

Attól még nem lesznek kedvesebbek az emberek velem, nem lesz kevesebb rossz dolog a világban, nem változnak meg a rossz emlékeim.

Én nem tudom hogyan működnek ezek a terápiák de nekem nagyon nehéz megváltoztatni a véleményemet dolgokról ezért is nem biztos, hogy lenne értelme...

2023. aug. 16. 19:12
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
20%

10

Megeri? 40 evesre kijossz belole? valaki 50? jo hat valakinek megeri az eletebol a maradek 20 ev tele oregsegi fajdalmakkal, porckopassal, verkeringes bajokkal, esetleg egy pacemakerrel lassan. Es nincs 3 het, hogy egy orvoshoz ne menne.

2023. aug. 17. 19:05
 12/20 anonim ***** válasza:
94%
#11 sztem megéri neki. Nekem ha azt mondaná valaki, h választhatok: 1 év boldogság és utána halál, vagy 30 fizikailag egészséges, de depressziós év, akkor gondolkodás nélkül az 1 évet választanám.
2023. aug. 17. 19:14
 13/20 anonim ***** válasza:
50%

30 ev fizikailag de depresszios az semmi. A depresszio egy hangulat amibol ki lehet jonni akar 20 evre es semleges allapotba kerulsz.

30 ev klinikai/major depresszios na ott mar leulhetunk az asztalhoz beszelgetni, es akkor beszelgessunk hogy milyen fajta depresszio azon belul. Dysthymia? Kezeles-rezisztens? Pszichotikus depresszio? Rekurrens de sulyos klinikai depresszio? Skizoaffektiv depresszios tipus? Lehet gorgetni meg, de latod felesleges.

A fizikai resze sem stimmel, mert a pszichoszomatikus problemak a komoly esetekben ott lesznek. Remeges, panikrohamok, szivveres, izzadas, insomnia, impotencia, aggresszio, szekrekedes, hanyas, vagy eppen fosas, bruxismus, alvas paralizis, deperszonalizacio/derealizacio, magas vernyomas. Gorgethetem ha akarod.

Koszonom en nem kerek 30 evet valodi klinikai depresszioval + pszichomatikus fizikailag manifesztalodo tunetekkel, hogy 1 evet boldogan leeljek, mert akkor mar 1 ev maradt a jobol es az mi a fszmra eleg, bocsanat a kifejezesert?

Nem, en nem akarom. Nem is fogom. Es igen, jo sok amit elirtam jellemzo ram.

2023. aug. 17. 19:23
 14/20 anonim ***** válasza:
100%

10-es vagyok...bizony megéri!

Sajnálom, hogy nem hamarabb találtam a lehetőséget.

Addig jártam orvostól-orvosig, panaszkodtam( más lehetőségem nem volt), azóta természetesen itt-ott problémás, de most élek! Ugyanaz vagyok, de más a szemléletem.

Azt a remélem 20-30 évet tartalmasan szeretném (és fogom) eltölteni. Tudod mekkora szám, hogy 40+-os korban először vettem fürdőruhát és mentem be természetes vízbe?

2023. aug. 17. 19:55
 15/20 anonim ***** válasza:
#13 elnézést, h a kommentemben nem írtam körbe megfelelően, egyetemi szinten a depresszió fogalmát minden ágra kiterjedve, forrásokkal megjelölve, disszertáció formájában. A mondandóm lényege sztem így is átjött…
2023. aug. 18. 04:44
 16/20 anonim ***** válasza:
49%

15

Sokszor nem, nem jon at a lenyeg ha inkorrekten foglmazol, mert nem mindegy hogy valaki szakitas utan mentalis betegnek gondolja magat major depressziosnak de depressziosnak hivja magat, vagy egy tranziens hangulati kellemetlenseget aminek kis koze van a mentalis betegseghez/betegegekhez.

2023. aug. 18. 09:20
 17/20 anonim ***** válasza:
41%
Pszichológus azon segít aki abszolút senkinek nem tudja elmondani a problémáit, traumáit. De amúgy egy jó barát simán tudja helyettesíteni aki legalább ismer is és rá tud világítani dolgokra, ingyen.
2023. aug. 19. 07:12
 18/20 anonim ***** válasza:
31%
Addig nincs is értelme pszichológushoz menni amíg te nem akarsz változtatni a dolgokon. Ha neked így pro-kontra érvek ellenére megfelel a jelenlegi életed akkor nincs további teendőd. Amint jön az elhatározásod hogy tudod hogy bár ért egy csomó szar dolog az életben akkor is szeretnél egy kiegyensúlyozott boldogabb ember lenni és ezeket a szarokat elengedni és tovább lépni nah akkor kell felkeresni és terápiára menni. Nem a pszichológus fogja megoldani a problémáidat hanem te, ő csak úgy mond fogja a kezed hogy a változáson te végig tudj menni. Segíthet más szemszögből nézni a dolgokat így lehet hogy valamiről totál megváltozik a véleményed és újra értékelsz dolgokat. Amolyan rendrakás az elmében a sok kusza érzelmek és emlékek között. De ez egy melós folyamat és ez egy közös munka. Nem vagyunk egyformák nem mindenkinek válik be ugyan az a recept ezért kell tesztelni. Pl van akinek egy ilyen témájú könyv elolvasása már tud segíteni de van akinek ki kell beszélnie magából a gondolatait. Én a szakpszichológusban hiszek mert ő dr végzettségű. a bölcsész szakosok nekem nem váltak be az tényleg nem több egy baráti beszélgetésnél számomra. De nem mindenkinek van olyan barátja akinek bármit elmondhat. Én is járok jelenleg mert sajnos eluralkodott rajtam a depresszió és a pánikbetegség mert ez egy ördögi kör és nekem segít. Már tudok metróra szállni. Környezetemben sokan inkább az alkoholt meg az egyébb tudatmódosító szereket használnak, költhetném én is arra a pénzem de inkább akkor könyvekre meg pszichológusra költöm.
2023. aug. 19. 14:08
 19/20 anonim ***** válasza:
100%

18

"Addig nincs is értelme pszichológushoz menni amíg te nem akarsz változtatni a dolgokon"

Idaig volt ertelmetlen olvasni. Tovabb meg mar hulyeseg, nemhogy ertelmetlen.

A mentalis betegseg szokta gatolni, motivalatlanna tenni a beteget arra, hogy javuljon, es mivel mar mondjuk 5 eve ebben el klinikai depresszioban ezert ez a komfort zonaja. Barmi mas irritalja. A mentalis betegseg egy biologiai elvaltozas az agyban. Mert szerinted mi, a lelek iranyitja az agyad vagy a joisten? Vagy a dzsízősz? Megy a szemetesbe a kommented is. Ez nem akarat kerdese, ez BETEGSEG. Hihetetlen hogy meg mindig itt tart a magyar szantofoldi nep nagy resze.

2023. aug. 19. 20:18
 20/20 anonim ***** válasza:

Kedves 19!

Sajnos nem igazán értem amit mondani szerettél volna nekem ha van kedved kifejteni szívesen elolvasom. De ha csak beszólni szerettél volna akkor váljék egészségedre.

A betegséget lehet gyógyítani vagy megoldást találni rá mivel az orvos már javasolta a kérdezőnek a terápiát (aki valószínűleg ért hozzá és tudja, hogy az segíthet a betegnek). A beteg dönthet úgy hogy nem fogadja el a segítséget, akkor javulás sem nagyon várható. Ha viszont úgy dönt, hogy érezz magában képességet arra, hogy elfogadja a segítséget amivel változtatni tud az életén akkor javulás következik be, és jobb minőségű életet fog tudni élni. Ezt a betegnek is akarnia kell mert addig nem tud az orvos se segíteni.

2023. aug. 21. 12:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!