A pszichológushoz járás hogyan segít?
Pszichiáter akihez havonta 1-szer járok mondta, hogy terápiára lenne szükségem menjek pszichológushoz.
Az a baj, hogy én nem tudom elképzelni, hogyan segít rajtam, hogy elmondom a bajaimat mert megváltoztatni nem lehet ezeket.
Attól még nem lesznek kedvesebbek az emberek velem, nem lesz kevesebb rossz dolog a világban, nem változnak meg a rossz emlékeim.
Én nem tudom hogyan működnek ezek a terápiák de nekem nagyon nehéz megváltoztatni a véleményemet dolgokról ezért is nem biztos, hogy lenne értelme...
Penzlehuzas. Mentalis betegeket nem szivesen fogadnak csak a konnyu predakat akikre vadasznak. Szorongokat, parkapcsolati problemakat amikre azt tudjak mondani hogy "Hat ez nem lesz konnyu ez lehet 1 evig is kezelnunk kell ha nem tovabb" es perkalni kell a 14 - 20 ezret alkalmankent.
Es mindegyik ugyanazt a technikat alkalmazza ugyanarra a problemara szinte. Betanult szovegeket mondanak. Nem old meg semmit, nekem konkretan az enyem azt mondta (szuicid, onserto vagyok), hogy "magan mulik" es elkuldott persze nem ugy hogy "takarodjek" hanem szepen formalisan de hatarozottan megfogalmazva, hozzateve "jobbulast" mintha szarkasztikus lett volna.
Nagyon megéri...családsegítőbe járok, 7.éve, ingyenesen.
Kitartóan, vannak jobb, rosszabb periódusok, tele van/volt komfortzóna elhagyással, sose tudom megtenni lépésekkel.
Az eredemény: egy otthonülő, senkihez nem szóló, 40 évesen anyjával élő gyerekkori traumatizált, csúfolt, lenézett negatív emberből: második szakmámat szerző, dolgozó, most éppen baráti társaságot kereső, nyitott ember lettem. Terveztem, hogy egyetemre felvételizek, hogy segíthessek (sajnos már a szociális munkás szakhoz is idősnek érzem magam, ömkéntes segítő leszek-ebben már tettem lépéseket)
Szóval, kemény, de megéri. Amikor röhögve, lazán megteszem, amire fél éve még azt hittem, lehetetlen...(minden másra ott a Mastercard)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!