Lehet valaki tanár mentális betegséggel? Olyan amivel
dokihoz kell járni.
1/24 A kérdező kommentje:
Bizonyos diagnózisokkal biztosan megengedhető a tanári praxis. Például egy tripofóbiás ember miért ne taníthatna angolt, vagy matekot?
2023. aug. 13. 03:33
3/24 A kérdező kommentje:
Nem tudom csak kèrdeztem.
😊😊
Pánikbeteg pl?
Befogja vinni valamilyen modon a lelkiallapotat az osztalyterembe is.Persze a kollektiva nem biztos hogy tudja hogy valami mentalis betegsege van,bar a viselkedese alapjan furcsanak fog tunni nekik is.
Van ilyen pedagogus az ismeretsegi koromben...privatilag nem tudja megoldani a konfliktusait,menekul eloluk,hallgatasba burkolozik.Mint kitunt az osztalyaban sem tudta...szemere hanytak szulok nem jol all hozza a problemakhoz.Amilyen valaki a privat eleteben abbol visz be a munkara is.O nem tartozik a nepszeru tanarok koze,elmondasa szerint nem a tantargya miatt hanem a gyerekek nem szeretik a szemelyiseget.Akkor pedig van felejuk is ha maskent nem finom,rejtett modon valamifele viszonyulasa kulonfele huzasai amit a legtobb dijak nem igazan dijaz es ez eszlelheto.
2023. aug. 13. 07:11
2023. aug. 13. 07:12
Sajnos lehet. Az évfolyamomnak egy ilyen keserítette meg az életét több éven keresztül. Többen mi is lelki betegek lettünk miatta! Pszichológiai felülvizsgálat kéne a tanároknak évente! Nem, mentális betegséggel ne legyen tanár!
2023. aug. 13. 07:13
6-os miket csinalt az a tanar?
Igen,ha a msganeleteben kiszamthstatlan,ingadozo lelkiallapotu akkor olyan az osztalyterembe is csak ott maskent nyilvanul meg.
2023. aug. 13. 07:18
Simán lehet egy csomó dolog, ami amúgy a szakmájával összefér. Vagy ha nem férne össze, de nagyon jól kezelik. Csak ennyi alapján nem bélyegezném meg.
2023. aug. 13. 07:21
6-os vagyok. Kiabált, olyan hangulatingadozásai voltak, hogy pl. egyszer csak összecsapta a naplót és kivonult, vagy felsikított, hogy hogy lehetünk ilyen ostobák. Sértegetett és fenyegetett minket! De senki nem tett semmit, a szülők beszéltek az igazgatóval, de az volt a válasz, hogy jó tanár, nehéz jó munkaerőt találni… Velem meg úgy cseszett ki, hogy végig kitűnő voltam és az érettségin 2-est adott a tantárgyából! Megóvtuk, fellebbeztünk, mert más ilyen szakos tanár nem volt bent! Nő volt az illető!
2023. aug. 13. 07:23
9-es az is no akirol irtam...Valamilyen modon biztos o is kicseszik a diakokkal.Pl.be van osztva potvizsgara de nem o a potvizsgaztato tanar es lapozza a fuzetet es kerdezget utana megmondja a velemenyet a kollegajanak hogy nem elegseges a tudas.Vagy masik iskolaban szinten potvizsga volt a potvizsgaztato tanar meg a masik tanar atengedte a gyereket o arra szavazott ne engedjek at.De konyorgok nem te tanitod a diakot bar te vagy a masik szakos tanar hogy jossz ahhoz hogy kioktatod a kollegadat? Nem csoda ha nem kedvelik
2023. aug. 13. 07:34
Kapcsolódó kérdések: