Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogy éljek együtt ennyi...

Hogy éljek együtt ennyi mentális betegséggel?

Figyelt kérdés

Rengeteg diagnosztizált mentális betegségem van

Soha nem lesz rendes életem ezek miatt. Kezdek kétségbe esni.. Mit kezdjek most ezekkel?

Nem akarok nyűg lenni senkinek a nyakán ezért normális kapcsolatom soha nem lesz..

2023. jan. 13. 09:12
1 2
 1/14 A kérdező kommentje:
Pontosabban 6 diagnosztizált mentális betegségről van szó
2023. jan. 13. 09:14
 2/14 anonim ***** válasza:
Ha találnék egy megfelelő szakembert, nálam is meglenne ennyi tuti. Eddig csak generalizált szorongás es depresszió, agorafóbia és szociális szorongás lett diagnosztizálva. De ezek mellett gyógyulófélben lévő pánikbeteg vagyok, rengeteg fóbiával.
2023. jan. 13. 09:34
 3/14 anonim ***** válasza:
Normális kapcsolatban élek, de ezek a szarok tönkre vágták az életem az szent.
2023. jan. 13. 09:34
 4/14 anonim ***** válasza:
84%

A betegségek eleve furcsa dolgok: az orvosoknak szokásuk mindenkit addig vizsgálni, míg nem találnak valami problémát. Ahogy mondani szokták: ha kalapács van a kezedben, mindent szögnek látsz. Ha tehát amúgy semmi bajod, de elmész egy orvoshoz, nem jössz ki onnan addig, amíg nem talál valamilyen betegséget. Ha kell, addig küld vizsgálatokra, míg valahol valami eltérés nem lesz. A pszichiáterekre ez különösen igaz: ők aztán úgy tudják osztogatni a különböző szindrómákat, mintha darabszámra fizetnék őket.

Az tehát, hogy 6 különböző azonosított betegséged van, nem biztos, hogy nagy problémát jelent. Ha egy sikeres, boldog családban élő, kiegyensúlyozott ember ma bemenne egy pszichiáterhez vizsgálatra, neki is találna legalább háromféle lelki betegséget, amiről az illető nem tud, de nem zavarja és abszolút nem is érdekli, sőt, nem is befolyásolja az életét. Tehát ebből a szempontból megnyugodhatsz, nincs neked olyan nagy bajod, mint hinnéd.

Másrészt pedig a lelki betegségek nagyon jól kordában tarthatóak. Ha gyógyszeres vagy egyéb terápiára szorulsz, azt komolyan kell venni, legtöbbször akkor van gond, mikor a kedves páciens okosabb a dokinál, nem szedi vagy épp össze-vissza adagolja a gyógyszereit, nem jár pszichoterápiára vagy az ott kapott feladatokat nem végzi el. Ha ezek mellett van kellő mennyiségű elfoglaltságod, le tudod kötni magadat, akkor még hatféle betegséggel is lehet teljes életet élni, mert a legrosszabb az, ha lelki betegként van időd agyalni azon, milyen rossz neked.

2023. jan. 13. 09:40
 5/14 A kérdező kommentje:

Nálam

Depresszió

Alkalmazkodási zavar

Hangulatzavar

Borderline személyiségzavar

Antiszociális személyiségzavar

Paranoid személyiségzavar

Brutál szar ilyenekkel együtt élni

2023. jan. 13. 09:40
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
Hogyan diagnosztizáltak? Nálam részben csak a pszicháter beszélgetett velem, a többit az asszisztens írta hozzá. Papíron nekem is van vagy 6 féle, de tuti az 2 féle. Te tudod igazából hogy mennyire súlyosak, és mennyi problémát okoznak neked. Le merném fogadni, hogy a pszicháterek szeretnek minél többféle úgymond betegséget írni a papírodra, bár nem mindegyik betegség, csak megállapítja hogy ilyen meg olyan fóbiád van, szorongsz stb. Amikkel lehet teljes életet is élni.De persze vannak komolyabb igazi betegségek is.
2023. jan. 13. 09:45
 7/14 A kérdező kommentje:

Mindent úgy csinálok ahogy az orvos mondja. Sajnos ezek a dolgok fennállnak és érzékelem is.

Tudom hogy valamikor beleakarnak magyarázni dolgokat az emberbe. Mindenkinek vannak problémái, mentális betegségei és tudnak ezekkel élni. De én például elég összetett diagnózisokat kaptam, valjuk be, ezekkel nagyon nehéz együtt élni.

Most jelentkeztem a terápiára egyébként, minden utasításukat követek. De sokszor így is elég elkeserítő a sztori..

2023. jan. 13. 09:45
 8/14 anonim ***** válasza:

Nekem azt sem lehet tudni, hogy mi a bajom. Az orvosom és a helyettes orvos is mást állapított meg. Mindketten gondolkoznak azon, hogy lehet más bajom is van. Az egyik skizofrénuát gyanít. A másik skizoaffektív zavart, mert időszakosan pörgök is.

Bipol zavar egyik szerint van. A másik szerint nincs.

A többiben értenek egyet. Border/C-PTSD, szorongás, depresszió.

2023. jan. 13. 09:47
 9/14 A kérdező kommentje:

Volt egy öngyilkossági kísérletem, szóval a testi felépülés után átkerültem a pszichiátriára 2 hétre.

Addig volt benn nálam 4 pszichiáter

1 pszichológus.

Ki kellett töltenem 2 tesztet. Az egyik teszt alapján 4 személyiségzavart tudtak kiszűrni viszont a személyes beszélgetések ebből 3 személyiségzavart igazoltak.

A másik teszt a depressziót igazolta és az alkalmazkodási zavart.

2023. jan. 13. 09:49
 10/14 A kérdező kommentje:

Nekem az volt a pozitív az egészben hogy sokan dolgoztak a betegeken

Csak úgy nem osztogatják a diagnózist.

A mentális betegségeket nagyon nehéz kiszűrni.

2023. jan. 13. 09:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!