Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Akiknek voltak borderline,...

Akiknek voltak borderline, depresszió vagy bipoláris depresszió miatti nagyon extrém hangulatingadozásaik, volt olyan gyógyszer ami tényleg tudott segíteni?

Figyelt kérdés

Igazából nekem nem tudom mi bajom van, egyszer voltam körzeti pszichiáternél, ő nem annyira volt kompetens, 5 perc után annyit mondott hogy bipoláris borderline gyanús. Azóta szedek frontint.

De egyszerűen hihetetlen számomra hogy miket tud produkálni egy beteg elme.

A pánikrohamatól elkezdve, a hányingeres szorongasig, az eufóriáig egy nap alatt minden van.

Mióta frontint szedek dührohamaim is és sokszor egyszerűen nem fogom fel mi a valóság, főleg a covid óta ami teljesen kiütött engem.

Most azért írok ide mert nem voltam jól de a telefonom feldobott egy 5 évvel ezelőtti képet ami jó emlék és nagyon tetszem magamnak rajta és azonnal felpörögtem, jött az eufória, aztán 2 perc után a letargia hogy ez már elmúlt és mát nem vágyom rá, de lehet hogy mégis?

Egy nap kb 50x változik a hangulatom.

Ha meghallom hogy egy ismert ember meghalt akkor azt jelnek veszem, aztán mondjuk kapok egy hogy vagy üzenetet egy régi ismerostol ami felpörget megint 2 percre aztán leszarom az egészet mert amúgy nem érdekelnek az emberek….

Volt már valakinek ennyi tünete egyszerre vagy csak en vagyok ilyen elbaszott?

Van erre valami gyógyszer?

2023. aug. 8. 14:02
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:
0%

Bármennyire is közhelyesen fog hangzani, de... A gyógyulás és "jobbanlét" titka, hogy első lépésként beszélgess egy kicsit saját magaddal:

Vergődsz-e tovább ebben az állapotban, keresve válaszokat olyan kérdésekre, amikre úgysem találsz, és csak túráztatod magad rajtuk érdemi segítség nélkül

VAGY

Belátod és elfogadod, hogy ez van, és igenis segítségre van szükséged. Nem megyek bele társadalmi vonatkozásokba, de baromi sok probléma gyökerezik ebben, hogy emberek nem kapják meg azt az ellátást, vagy segítséget, amire szükségük van, sokszor csupán azért, mert nem tudják hova, kihez fordulhatnának, és ezzel meg is áll a történet.

De ha eljutsz arra a pontra, hogy tényleg megszületik benned az elfogadás magaddal szemben, és az igény a segítségkérésre, ennek kulcsfontosságú szerepe lesz a további gyógyulási, fejlődési folyamatodban.

Több mint 10 éve vagyok bipoláris + pánikbeteg. Kell a gyógyszer, DE kiegészítve terápiával, csak ezutóbbiról sokan megfeledkeznek és csak tömik magukba a sok sz@rt gondolkodás nélkül. Csak az egyik vagy csak a másik önmagában nem, vagy max. rövidtávon eredményes...

Ha megfogadod a tanácsom, akkor a farmakoterápia mellé keress egy olyan terapeutát, aki nem csak a felhőbe lövöldözi fel a recepteket, mikor kifogy a cucc, hanem tényleg azért dolgozik veled, mert fontos neki a jólléted.

Én így értem el egy olyan szintet, hogy már lassan 1 éve nem kell stabilan gyógyszert szednem. Tisztában vagyok vele, hogy mindig is lesznek sz@r és kevésbé sz@r időszakok, kelleni fog a bogyó időnként biztos, de már javarészt sikerült ezeket megtanulnom megélni és a helyükön kezelni. Nagy meló volt ebben, de megérte. Mióta ezzel érdemben foglalkozni kezdtem, azóta elég jelentős változások következtek be az életem többi különböző területein is pozitív/negatív irányba. Nyilván a negatív dolgokra is oda kell figyelni, foglalkozni velük és kihozni belőlük a legjobbat: hasznosítsd a tapasztalatokat, tanulj belőlük, mert a saját javadra tudod fordítani mindezt, és ez nagyszerű dolog!

Saját tapasztalatomból javaslom neked, hogy fordulj a RED Academyhez, ott pedig Sólyom Alberthez. Ő egy kiváló szakember, akit szívből ajánlok bármikor bárkinek. Rengeteget köszönhetek neki, és mernék tenni nagyobb téteket arra, hogy nem itt lennék már, ha anno nem fordulok hozzá segítségért. Megmentette az életem. Magam sem tudtam akkor még igazából, hogy pontosan milyen segítséget várok, de szerencsére nem is kellett. Ő tudta :)

Nem tudom sikerült-e picit kimozdítanom a gondolataid ezzel a kisregény, ha csak egy minimálisat is de magaddal viszel belőle, már megérte. Tényleg segítőszándék vezérelt végig, remélem hasznodra válik :) Tarts ki! :)

2023. dec. 8. 00:52
 22/22 A kérdező kommentje:

Ha megfogadod a tanácsom, akkor a farmakoterápia mellé keress egy olyan terapeutát, aki nem csak a felhőbe lövöldözi fel a recepteket, mikor kifogy a cucc, hanem tényleg azért dolgozik veled, mert fontos neki a jólléte

Ez mind szép és jó de engem jelenleg már allamiban sem fogadnak, nemhogy legyen pénzem terápiára….

Azóta már csak még rosszabb lett minden, egyszerűen megszakadt a valósággal a kapcsolatom.

Alig emlékszem az elmúlt 4 évre…

Annyi minden összejött, a xanaxnak olyan mellékhatásai vannak, hogy sokszor azt nem tudom felfogni hogy van itt egy bolygó amire én leszülettem SAJNOS.

Újra bejött az a sok kenyszergondolat, hogy meg kell magamnak magyarázni az egész evolúciót.

Ha lemegyek a boltba 2 havonta 1x, olyan mintha valamilyen forgatás lenne. Annyira szürreális.

Közben a kóros álmodozasom kiújult, mert pár napja találtam egy új csodás alanyt hozzá.

Ebből már nincs kiút

júl. 20. 14:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!