Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Milyen mentális probléma...

Milyen mentális probléma lehet ez?

Figyelt kérdés

Édesanyammal mentálisan egyre több probléma van. Tudom,nem lehet itt pontos analízist csinálni,de pszichológushoz/pszichiáterhez nem hajlandó elmenni és valamit muszáj tudnunk,mi lehet a baja.

Nagyon sok fiktív dolgot talál ki. Sokszor fontos dolgokkal kapcsolatban,de egészen jelentéktelen szituációkban is. Nem kompletten egy egész sztorit kreal,hanem egy adott sztorit teljesen elferdit, beleszo dolgokat. Úgy,hogy ő teljesen el is hiszi,de akad amikor ő is tisztában van vele,hogy hazudik/kreal. Amikor ezzel szembesitjuk teljesen megsertodik,ha érzékeny a téma akkor hiszterikazik.

Nagyon nagy hangulatingadozasai vannak. Van,mikor imadnivalo, nagykn aranyos,van mikor mindenbe belépőt,főleg Apummal kapcsolatos dolgokba. A jó hangulatában nem kreal dolgokat. Sajnis ebből az idoszakabol van kevesebb. Rossz időszakban képes teljesen kifordulni magából,meg a hangja is megváltozik. Frontint írták fel neki,nem hajlandó szedni, orvoshoz nen akar menni,pedig már egyre nehezebben lehet elviselni és egyre több a negatív időszaka,ami egyre hosszabb és egyre mélyebb.

Mamának is vannak mentális problémái, nagyon nagyon hasonlóak,mint Anyának.

2023. aug. 8. 08:46
 1/7 anonim ***** válasza:
0%
Bipoláris.. tudom úgyan ilyen voltam én is.
2023. aug. 8. 09:25
 2/7 anonim ***** válasza:

Vagy paranoid csak, vagy skizofren, bar abbol ez nagyon enyhe volna.

Biztos, hogy pszichozis. Hacsak nem valamiert demencia alakult ki. Nagyon idos embereknel attol vannak hasonlok.

Erre a Frontin nem hat, csak nyugtat.

Amugy a legjobb lenne ugy tenni, mintha elhinnetek neki, amiket mond. Ez az egyetlen modja, hogy ne legyen frusztralt. Legrosszabb gyozogetni arrol, hogy teved. Ugysem latja be.

2023. aug. 8. 12:09
 3/7 A kérdező kommentje:
Igen,csak az a baj,hogy nagyon komoly dolgoknal is kitalal sztorikat. Tehát nem csak aprosagokkal kapcsolatban
2023. aug. 8. 12:57
 4/7 anonim ***** válasza:
Az én anyám is ilyen, már gyerekkoromban is ment neki a hozzáköltés, de akkor naívan az ember mindent elhitt, mégis csak az anyám. Most már 42 vagyok, egyértelmű, hogy nem mindig a valóságot adja elő, de mivel ezen apám is csak mosolyog, mikor anyám nem látja (bevallása szerint már megismerkedésüktől fogva ilyen volt, de "jól állt neki") ezért már beletörődtem. Én nem szólok neki, ugyanis mikor régebben, mikor először tudatosult bennem, hogy nem a nettó valóságot adja elő, szóltam, de majdnem átharapta a torkom. Úgyhogy ennyi. Ilyen aztán kész.
2023. aug. 8. 18:50
 5/7 A kérdező kommentje:
Jó, de van az amikor az ember Hary János,meg van az amikor már beteges és rohadt fontos dolgokban és hozzatesz habi dolgokat. Azon már te se mosolyognal...
2023. aug. 8. 20:49
 6/7 anonim ***** válasza:

4-es vagyok.Igen, gondolom akkor ezek szerint különböző fokozatok vannak.

Egyébként nekem akkor a legkellemetlenebb, mikor pl. a lépcsőházukban a lakóknak előad valamit, mikor meg valamelyik lakóval ha találkozok és beszélgetünk, lényegében tök mást mondok. És akkor jön, hogy hát anyukád nem ezt mondta, én meg mint a hülye próbálom menteni a menthetőt. Mondjuk sűrűn nem is járok arra már egy ideje.

Azért figyelni kell, nehogy például hivatalos ügyek intézésénél valami probléma legyen, az ilyen dolgokat például már régóta én intézem helyette, persze nem feltűnően, csak "éppen ráérek", amihez nem kell a személyes jelenléte, de volt, hogy meghatalamazást írattam vele (jogász vagyok).

2023. aug. 8. 22:13
 7/7 anonim ***** válasza:
4-es vagyok megint: Egyébként, lehet akár demencia előjele is, nekem sajnos az egyik kollégámnak így kezdődött. Összehordott mindent, és hát a munka miatt ez nagyon gáz, a főnök elég hamar ki is szúrta. Már a körzeti orvosa ezzel a lehetséges diagnózissal küldte tovább vizsgálatra, ami igazolódott is. Anyám esetében azonban lényegében egész fiatal kora óta ez fennáll, de inkább csak kellemetlen helyzetbe hozza az embert, mintsem komolyabb kárt okoz. A hivatalos ügyeket is azért intézem inkább én, ne legyen ciki olyan helyen, ahol esetleg ismernek, mert neki áll mesélni, és azért elég hamar kiszúrni, hogy fele anekdota. A kollégámnál azonban, egyik napról a másikra jelentkezett, lényegében néhány hónap alatt már egyértelműen szembetűnővé vált.
2023. aug. 8. 22:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!