Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Valaki használ így fültokot?...

Valaki használ így fültokot? Tud segíteni?

Figyelt kérdés

16 éves autista lányom mostanában nagyon érzékeny lett a hangokra, egyik nap szomorúan elkullogott gyógytornára majd haza jött boldogan ugrálva hogy vett maganák egy fültokot. Az a baj hogy egy munkavédelmit vett :

[link]

Állítólag hallja benne a beszédet,nekem nem engedte felpróbálni.

Iskolába akarja használni a hangos, zenét üvöltető és kiabáló osztálytársak kizárására. Mivel a diákok órán is ilyenek órán is szeretné felvenni mert neki szerinte úgy nagyon jó. Én hiszek neki és örülök hogy most nagyin boldog miatta de aggódok hogy mi van ha a tanárt sem fogja hallani.Kicsi a termük ő pedig a második sorban ül, ha nem hallaná se merne szólni és nem venné le.

Valakinek a gyereke vagy valaki használt/használt hasonlót? Hallani a beszédet benne? Illetve ha valaki tud valami hasonló terméket amit tapasztaltak és ismerik hogy tényleg jó tudna segíteni milyet tudnék neki beszerezni?

A másik kérdésem hogy ezt a tanárok hagyni fogják? Azt mondja ő beszél velük elmondja hogy mi ez és miért van rajta engedik-e. Ez vajon elég vagy valami papírt kell beküldeni vele vagy én beszéljek a tanárokkal esetleg igazgatóval?

Nagyon köszönöm.

2023. júl. 27. 20:11
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Van még olyan is, hogy füldugó, ami kevésbé feltűnő, de huzamosabb idejű folyamatos használat esetén higiéniai problémákkal járhat.

Megpróbáltam beleképzelni magam a helyzetetekbe és az jutott eszembe, hogy esetleg előzetesen otthon ki is próbálhatnátok, hogy működik-e a dolog. Hallja-e a gyermeked, ha néhány méterről közepes hangerővel beszélsz hozzá, amikor rajta van a fültok? Ha igen, akkor vsz. érdemes lenne előzetesen, személyesen, az indokokat részletesen ismertetve megbeszélni az iskolában, hogy szeretnétek, ha ott is viselhetné. Egyrészt azért, hogy a tanárok, akikkel kapcsolatba kerül, tudjanak róla, hogy miről van szó, nehogy félreértés, vagy feszkó legyen belőle, másrészt, ha kell, segítsenek elfogadtatni az iskolatársaival is.

Ja, és a nulladik lépés: először is érdemes lenne konzultálni egy autizmus szakemberrel, hogy jót tesz-e egy autistának, ha ilyen módon tompítja a zavaró hangingereket, amelyekre túlérzékeny, vagy ezzel esetleg hosszú távon még érzékenyebbé válhat(?)

2023. júl. 27. 21:57
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Nekem van hasonló munkavédelmi és simán hallani benne a beszédet. Csak tompít, nem zárja ki.

Tudtommal ez egy bevett módszer autistáknál, szóval beszéljétek meg a tanárokkal (figyelmetlen szemlélő nehogy fejhallgatónak nézze vvagy valami), aztán használja bátran.

2023. júl. 27. 22:22
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Egyetértek 1-essel, erdemes kipróbálni, valóban hallja-e vele a fontos dolgokat (pl.közlekedésben ez abszolút fontos,de nyilván a beszédet is értenie kellene vele). Szintén autista lányom loop earplugs nevű füldugót használ, neki ez teljesen jól használható. Miközben hordja,tudunk vele beszélgetni,de tompítja a számára zavaró zajokat,és sokkal kevesebb meltdownja van,mióta használja. Ráadásul nem feltűnő,nem kell magyarázkodnia,tulajdonképpen úgy néz ki,mint egy kis ékszer (sokan annak is gondolják). Különböző színekben kapható,neki ezüst van.
2023. júl. 28. 06:03
 4/11 anonim ***** válasza:
79%

Loop

Igaz kicsit drága, de van egy csomó fajtájuk, van olyan ami átengedi a beszédet, van olyan ami teljesen kizárja a hangokat és hasonló mint egy fülhallgató.

Én is azt használom és teljesen meg vagyok vele elégedve

2023. júl. 28. 14:39
 5/11 A kérdező kommentje:

Mindenkinek köszönöm a válaszokat! A nagy sietségben e kipróbálós módszer eszembe se jutott, nagyon jó és kézenfekvő :))

Először szakember mondta ( az autizmus alapítványnál voltunk) hogy lehet ilyeneket kapni az jó lenne az ültetett bogarat a fülébe.

Amit ajánlottatok, a Loop-ot mindenképp megnézem lehet jó lesz neki. Kikfizetem ha neki az segít és csökkenti a meltdown-okat. Neki rengeteg van sajnos.

2023. júl. 28. 18:32
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

"Hallja-e a gyermeked, ha néhány méterről közepes hangerővel beszélsz hozzá, amikor rajta van a fültok? Ha igen, akkor..."

... akkor azt is ki kéne próbálni, hogy mi van, ha eleve zaj van, hogy úgy is hallja-e, amit mondasz neki, mert a kiabáló osztálytársakat kérdéses, hogy mennyire harsogja túl a tanár...

De még csak július van, egyelőre még várj, lehet, hogy addig még kiderül, hogy annyira mégse válik be.

Inkább azt gondold át, hogy muszáj-e olyan iskolába járnia, ahol az a helyzet, hogy:

"zenét üvöltető és kiabáló osztálytársak ... a diákok órán is ilyenek"

Azért nem minden iskola ilyen...

2023. júl. 28. 20:04
 7/11 A kérdező kommentje:

Most lesz 3.-os középiskolában, ez a 3.iskola ahová jár 9.-től.

Eddig itt van a legnagyobb "rend". Olyan iskolába jár ahol fogadnak SNI-is tanulókat is.

Mióta az orvos levette a nyugtatóról azóta nem bírja a hangokat, nem szedheti örökké. Itt vannak a barátai, a változásokat nem bírja, nem akar többet váltani, össze is omlana sajnos.

Köszönöm azért!

2023. júl. 31. 16:56
 8/11 A kérdező kommentje:

Sziasztok! Még mielőtt elkezdődött az iskola, kapott ajándékba tőlem egy Loop-ot de nem tetszik neki nem használja.

Viszont felmerült egy nekem elég aggasztó probléma. Me pl egész nap rajta volt a suliban a fültok a leányzón, és úgy jött haza fáj a füle. Mondom akkor szépen most leveszed. Ebből aztán balhé lett. Szerintem ennek köze van hozzá végül is nem kap levegőt a fül.

Valaki aki használ fültokot tapasztalt ilyet?

2023. szept. 4. 18:12
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

"Szerintem ennek köze van hozzá végül is nem kap levegőt a fül."

Szerintem is. A fül úgy van kitalálva, hogy szellőzzön... Ha használja is, akkor is muszáj lesz szüneteket beiktatni, hogy szellőzzön is a fül. Ne egész nap legyen elzárva a külvilágtól, mert ha begyullad, az baromira fog fájni...

2023. szept. 4. 20:09
 10/11 anonim ***** válasza:

Udvarra szünetekben ki lehet menni? Mert akkor esetleg az lehet a megoldás, hogy órák közti szünetben egy percre kimegy az udvarra, akár barátokkal, és mivel az nem egy zárt tér, jobban eloszlik a zaj és le tudja venni

Vagy ha létezik, az iskola egy csendesebb zugába elvonulni

Az tényleg nem vicces, ha ettől a fül begyullad, az önmagában is rossz, ráadásul akkor egy darabig nem is fogja tudni hordani, úgyhogy jön a kérdés, melyik a kisebb rossz

2023. szept. 6. 09:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!