Depressziós vagyok, szedek gyógyszereket de mostanában egyre rosszabbul vagyok nincs kedvem, motivációm ha nem dolgozok akkor csinálok egy kis házimunkát utána csak fekszek kb. egész nap, telefonozok. Közben bűntudatom van, hogy semmi hasznosat nem csinálok.
Az se érdekel, hogy mit eszek sok édesség stb. van, hogy hidegen eszem az ételt, mert nincs kedvem vissza vinni melegíteni.
Hogy erőltessek magamra egy kis életkedvet, motivációt?
Pedig tudom, hogy annyi mindent lehetne csinálni de semmihez nincs kedvem, nem okoz örömet. Csak arra tudok gondolni egész nap, hogy nincs értelme semminek
2023. júl. 25. 12:38
2/13 Kólauborkával válasza:
Menj el sportolni valahova. Kis szociális élet és mozgás nagy változásokat tud hozni.
Próbáld meg és kiderül neked segít-e.
2023. júl. 25. 12:42
3/13 anonim válasza:
A gyógyszert mindenképp váltsd le, így kb fölöslegesen mérgezed vele magad. Dokinak mondd el ezt a motiválatlanság cuccot.
Nekem egyébként segíteni szokott rajta a sport (kocogás), de hát arra előbb rá is kell venni magát az embernek.:( De utána felpörget, hosszabb távon meg energikusabb leszel, mert erősebbek lesznek az izmaid.
2023. júl. 25. 12:46
4/13 A kérdező kommentje:
Azt hallottam, hogy a sport elvileg jót tesz csak az a baj én nagyon bénán vagyok benne, hamar elfáradok ezért nem mernék elmenni pl. egy edzőterembe vagy ki futni, nem szeretném, hogy nézzenek az emberek de lehet valami otthoni tornát elkezdek csinálni
2023. júl. 25. 12:52
5/13 Kólauborkával válasza:
Elkezdeni úgy sem rossz, viszont olyat ajánlok amihez több ember kell.
2023. júl. 25. 12:58
6/13 A kérdező kommentje:
Nincsenek barátaim, senkim családtagoknak elege van belőlem úgyhogy egyedül vagyok most teljesen 😞
2023. júl. 25. 13:04
7/13 anonim válasza:
Én is csak kocogok. Ha elfaradok, sétálok, aztán folytatom. Kezdésnek az is jó, ha kimesz temposan setalni. Én úgy kezdtem legalábbis, most már a kocogás is megy.
2023. júl. 25. 13:50
8/13 anonim válasza:
Az otthoni tornával az a baj, hogy ugyanaz az "üres", megszokott otthoni közeg, friss levegő meg nulla, az ablak nyitás kevés. Nekem nem változtat semmit a hangulatomon, megmondom őszintén:/
2023. júl. 25. 13:52
9/13 anonim válasza:
Mozgás, és nagyon kicsi célok kellenek. Az agy egy cél elérésénél dopamint szabadít fel, ami a motivációért felelős. Ha kicsi, teljesíthető célokat tűzöl ki, akkor az adhat erőt ahhoz, hogy később már nagyobbakhoz is legyen lelkierőd.
2023. júl. 25. 17:52
10/13 anonim válasza:
Napi félóra séta jót tesz. Friss levegő, megmozgatod magad, erősödsz, és útközben látsz is valami újat, érdekeset. Kikapcsol, felfrissít.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!