Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ha elég sok ivás után sem...

Ha elég sok ivás után sem lettem fizikailag függő, akkor valószínű, hogy Xanaxtól sem leszek, ha párszor kipróbálom? Vagy ebből nem lehet következtetni?

Figyelt kérdés

Ezért sem nagyon merem bevenni.

Ha normálisan válaszoltok, megígérem, hogy ma már több kérdést nem teszek fel :D

2023. júl. 22. 19:50
1 2
 11/18 Szabó.Jani ***** válasza:
100%

Próbáld ki, DE arra vigyázz, h akik altatóként szedik a xanaxot, azoknak egy-másfél hét után már csak nyugtatóként hat.

Majd írd meg kérlek, hogy bevált-e!

Középtávon pedig jó lenne az alváshiány miatt szakorvoshoz fordulnod.

Jobbulást!

Üdv: Jani

2023. júl. 23. 06:55
 12/18 anonim ***** válasza:
100%
Faterom 20 éve xanaxot altatónak használja
2023. júl. 23. 07:32
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

Az alkohol rontja az alvásminőséget minden időtávon. Cirkadián ritmusra kockulj rá, aztán amikor érted teljesen, hogyan dolgozz a keze alá egész nap, akkor próba hetekig, alkohol nyilván nem kéne, mivel nullázza az eredményt, aztán ha valamiért nem kezd visszaállni egy szigorú alvásrend (ahol takarodót fúj a telefonod, hogy ne hiába ébresszen reggel), akkor lehetne például melatoninnal segíteni.

Lehetséges, hogy valahol útközben markánsan kiderül, hogy az alkohol bizony rád se hat másképp, és elkezd valami iszonyú nyilvánvaló dologként jönni az, hogy be kell gurítanod párat. Arról majd külön kérdésben értekezünk.

2023. júl. 23. 07:57
 14/18 Phoney ***** válasza:
100%

Ennyitől senki nem lesz fizikai alkoholfüggő.

A közkeletű tévhittel ellentétben a fizikai alkoholfüggőséghez nem elég az "elég sok" meg a "nagyon sok" ivás, hanem akkor alakul ki, ha úgy iszol minimum hetekig, hogy ki se józanodsz, azaz nem mész le 0 véralkoholig, így az idegrendszer a folytonos alkoholos befolyáshoz alkalmazkodik, nélküle már túlpörög.

Heti 5-6 nap egy üveg bort a világ végéig is ihatsz, abból nem lesz fizikai függőség, de heti 7-ből se. Nem kell ahhoz fizikai függőnek lenni, hogy tönkretegye az embert az alkohol, így a legtöbb alkoholista sem az.

2023. júl. 24. 18:10
 15/18 A kérdező kommentje:
Szia, köszi, akkor nincs baj. Mindenki következő
2023. júl. 26. 13:58
 16/18 anonim ***** válasza:
Ha már különbséget tettünk fizikai és mentális függés közt, akkor ne hallgassuk el azt a tényt, hogy a mentális sokkal megfoghatatlanabb, amikor kezelni kéne, és azt se söpörjük a szőnyeg alá, hogy gyakorlatilag ember nincs már, aki ne lenne a mentális függés rajtvonalára kondícionálva már gyerekkorban. Az a pár százaléknyi soha nem ivós ember kezeli jól, a többiek alatt ott a fokozódó lejtésű pálya, akármennyire is szépek a magyarázkodások.
2023. júl. 26. 14:53
 17/18 anonim ***** válasza:
Nem olyan mint a heroin nyugi , hogy egy szemet beveszel es akkor már függő is vagy . Volt szorongasos idoszakom szedtem több hónapon át igaz csak a 0,25et de napi 3x es nem szoktam rá , nem alakult ki függőség. Abbahagytam es semmi nem remegtem érte. Szerintem nagyon egyen függő ki az aki függő lesz es ki az aki nem meg biztos közrejátszik mekkora dózisban szedi az ember.
2023. szept. 3. 21:13
 18/18 anonim ***** válasza:
Dr Chan NeuroRelax bogyót ajánlotta valaki itt hasonló kérdésnél, akkor rendeltem is egyet, igazából iszogatok ugyanúgy, csak van az a későn fekvős nap, ami általában az álmatag másnapok utáni nap, amikor kellett valami, ami nem ivás, így kipróbáltam. Hát, vagy 3-4 órával a tervezett álmosodás előtt kell bevenni, meg érdemes ügyelni rá, hogy akkor már csitulós ténykedésed legyen, lehetőleg törekedj hosszabb szövegek olvasására vagy kevésbé mozgalmas videók nagyokat pislogós nézésére, és már indulsz is. Nekem ilyenkor megint elmúlik az álmosodás, de az órám szerint max kb negyedórányi direkt ellazulás után már startol a szunya. Ashwagandha volt az azelőtti próbálkozásom, igazából azt szedem ugyanúgy reggel-este, gondolom hozzáad az is. Egy helyről rendelem, jóárasat találtam ott mindkettőből, meg általában mást is dobok a kosárba, végszükség esetén körbekérdezek, hogy rendel-e még valaki onnan, aztán tényleg elbújik a szintén leszorított csomagköltség.
2023. szept. 3. 22:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!