Hetek óta minden este beszedek 7 mg xanaxot vagy frontint, néha iszok rá 1-2 sört is. A kérdés nem az, hogy normális vagyok-e, vagy hogy miért csinálom (súlyos depresszió), hanem hogy fizikailag mire számíthatok ilyen mennyiségnél?
A szőnyeg alá sopres meg a fejed homokba dugasa nem fog segíteni. A gyógyszer csak tünetet enyhit, problemat nem old meg.
Keress olyan lehetőségeket, amik a lelki szorongást oldják.
Szervileg: szív és érrendszeri zavarok (tachycardia, egyéb szívritmuszavarom/arythmiák), a májadat folyamatos terhelésnek teszed ki (először a májfunkcióknál az értékekkel lesz baj), gyomrodat roncsolod (2-3 gyógyszer szedésénél fel szoktak írni vmilyen -prazolt, h csökkentse a lehetséges tüneteket/szervi elváltozásokat pl. fekély), immunredszered hatékonysága csökken- idővel több esélyed lesz a felső- légúti megbetegedésre (alkohol- sejteidet pusztítja + a hasznos baktériumokat, a benzo meg idegrendszeri válaszreakciók meglassultságához- nem fog időben kapcsolni a szervezeted)
Idegrendszeri elváltozások: pszichomotorikum meglassultsága (nem csak abuzus közben, hanem utána is fennállhat), motoros képpeségek csökkenése (pl. reakció, adaptív készségek zavarai), memória zavar/ hosszú- és rövidtávú memóriában is
Mivel az alkohol és a benzok is ugyanarra a receptorra hatnak, így felerősítik egymás hatásait, mind a kedvező és káros értelemben. Sokkal hamarabb kialakulhat tolerancia, és szervi dependencia (ez főképp a gyógyszer elhagyása közben fog jelentkezni, különböző megvonásos tünetekként).
Pszichésen: szorongás, depresszió súlyosbodik. Maladaptív viselkedésforma felerősítése (egyéb káros függőségek is kialakulhatnak, nem csak drogok terén értendő), hosszútávon kognitív beszűkültség/folyamatok károsodása- ami pszichésen is plusz terhelés- személyiség torzul.
Nem kell így élned. Nekem egy nagyon jó pszichológus segített. 96 napja rivotril nélkül, 68 napja alkohol nélkül. A világ megnyílt előttem és úgy érzem boldog is vagyok.
Nem parázod túl, én is hetekig szedtem nagy mennyiségben, majd hirtelen elhagytam és skizofréniát diagnosztizáltak. Soha nem fogod levakarni magadról ezt a diagnózist, és az orvosok sehol sem fognak teljesértékű embernek tekinteni .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!