Mennyi idő alatt ürül ki az antipszichotikum?
0,5 mg riszperidon hatóanyagú 1 nap alatt ki ürül ?
Ihatok rá ?
Hát figy, pénztáros vagyok a CBA-ban, fogalmam sincs, hogy belefér-e.
Vannak ismerőseim akik úgy szedik a nyugtatót, hogy rendszeresen isznak mellette még is el vannak vígan.
Aztán ha te lennél a 100-ból az az 1 akinek ez megárt, akkor nyilván nem vállalnék a kommentemért felelősséget.
Szerintem ennyi idő után bele (ha mások gyakorlatilag részegre isszák magukat gyógyszer mellett is), de ez tipp, mivel nem vagyok orvos.
Vannak olyan alkoholisták, akik a delirium miatt órákat se bírnak ki alkohol nélkül
Szerinted akkor ők nem isznak rá?
2 okból nem ajánlják, hogy ne igyál:
A pszichotikum önmagában terheli a májműködést, ha iszol rá akkor az 2x-es szorzó.
Másfelől: a gyógyszergyár nem fog felelősséget vállalni semmiért. Főleg amerikában van az, hogy azért is beperelnek egy éttermet, mert a forró sültkrumpli megégette a szájukat, mert hogy nekik senki sem mondta, hogy forrón ne egyék.
Ha te feldobod a pacskert, mert fogyasztottál alkoholt a gyógyszer mellett akkor ő nyilván mutat a betegtájékoztatóra, hogy hát haló, én meg mondtam előre, sajnos részünkről ennyi.
Ez egy jogi kapu bezárása inkább, hogy ők levédik magukat.
Még egy kis statisztikai érdekesség:
A magyar férfiak 37!!!! igen, 37%-a alkoholista. El tudod képzelni, hogy aki alkoholista az megveti néha a nyugtatókat is? Nyilván nem, na ha annyira vészes volna a kölcsönhatásuk, akkor holnap kipusztulna az ország 37%-a férfiakat tekintve.
Félreértés ne essék: nem akarlak meggyőzni, hogy igyál alkoholt ezekre a gyógyszerekre még véletlen sem.
Azt próbáltam lefordítani, hogy ez áll a mögött a szlogen mögött, hogy tilos fogyasztani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!