Létezik olyan antipszichotikum, ami nem növeli az étvágyat? Ketileptet szedek 250mg-ot pár hónapja és már híztam 5kg-ot, folyton éhesnek érzem magam tőle. 😔
En is borderline vagyok, persze nem egyforma ugyanaz az ember se kulon szakaszokban. Nekem az antidepresszans tokeletesen eleg, antipszichotikum hardcore-nak hangzik.
19 eve elek antidepresszanson ( seroxat, paroxat), es csak annyit tett, hogy nem vagyok etvagytalan, nem koplalok, most eszem normalisan.
Sajnos a ketileptnek ez a mellékhatása és amíg szeded végig hízni fogsz.
Én pont a hízás miatt váltottam Rxultira, szerintem nagyon jó, bár nem fog vissza annyira mint a ketilept. Viszont a ketilept arra volt jó, hogy nagyjából tanuljak valami önkontrollt és így ezzel nagyon bevált nekem a Rxulti.
Akaratod erősítsd, hogy ne zabálj.
Vezess étkezési naplót, aztán mikor rádjön az éhezés nézd meg, hogy aznap megettél-e már több ezer kcal-t.
Ennek függvényében egyél.
Nem az antidepresszánstól fogsz elhízni, hanem a mértéktelen kcal beviteltől.
Sajnos van olyan mellékhatás, hogy folyamat kívánod az édességet, ami ront a helyzeten.
De most ez olyan, hogy a nőket is kívánom az utcán de megállom, mivel egészséges elméjű ember vagyok.
Ha egy nap megeszed 3 ember adagját, akkor nyilván hízol.
4-esnek: ez a gyógyszer a hisztamin 1 receptorra hat ami azèrt felelős, hogy tele érezze magát az ember, a Ketilept pedig ezt receptort blokkolja. Ez azt okozza, hogy van aki tényleg egèsz nap éhes, vagy evés után 1 órával már újra korog a gyomra. Na most ilyenkor nem enni pedig hosszútávon felér egy kínzással (most gondold el ezt az érzést éveken keresztül). Szóval nem kéne azt hibáztatni aki elhízik ilyenkor. Egyébként betahistin tudja ezt a mellékhatást ellensúlyozni valamelyest, illetve a metformim is. Nyilván ez utóbbiak is járnak némi mellékhatással. De pár év és lecseng a hiszti az új médiában is sokszor emlegetett étvàgycsökkentő diabetesz szerekkel kapcsolatban és alap lesz, hogy egy antipszochotikum mellé felírják, hogy ellensúlyozza a megnövekedett étvágyat.
Egyèbkènt igen létezik olyan antipszichotikum ami nem okoz farkaséhséget, azok amelyek nem hatnak a hisztamin 1 receptorra.
Számítottam hülye válaszokra, de ekkora egy sötét, bunkó barmot, mint ez a #4-es, már rég láttam.
Leírtam, h az étvágyat növeli és h milyen kínszenvedés ez így, de muszáj volt ezt a lenéző, rosszindulattól fröcsögő üzenetet ide leírni, anélkül, h érdemi választ adott volna.
Mellesleg a hajam is hullik tőle. Azt is csak hagyjam abba gondolom... az ilyen idióták miatt kell nekünk gyógyszert szedni, h elviseljük őket.
Bár igazad lenne, h bevezetnék mellé!
És mik azok az antipszichotikumok, amik nem arra hatnak?
Nálam az antidepresszáns csak a depressziómra hat, szorongásra és hangulatingadozásra nem. Azokra általában hangulatszabályzót vagy antipszichotikumot adtak eddig is a betegeknek. Az előbbi nekem semmit nem hatott, az utóbbi is csak nagyobb dózisban. Abszolút nem durva ám, meglepődtem, h pár hét után milyen jól hat. Már nem szívesen lennék nélküle, hatalmas különbség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!