Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Létezik olyan antipszichotikum...

Létezik olyan antipszichotikum, ami nem növeli az étvágyat? Ketileptet szedek 250mg-ot pár hónapja és már híztam 5kg-ot, folyton éhesnek érzem magam tőle. 😔

Figyelt kérdés
Ráadásul még kicsit emelni kellene úgy érzem, mert még mindig valamennyire szorongok. Borderline vagyok, hangulatingadozásra és szorongásra szedem, kérlek senki ne írja, h ne szedjek semmit, mert érzem, h kell. Kizárólag személyes tapasztalat érdekelne, h melyik antipszichotikum jó szorongásra, ami nem növeli nagyon az étvágyat.

2023. júl. 14. 11:36
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
65%
Utolsónak: Háziorvos nem fog tudni "étvágycsökkentőt" adni, így semmiképp se kérj mert fingja se lesz, hogy mit akarsz kérni. Betahistin nagy dózisban, naponta többször bevéve hatásos az antipszichotikum okozta étvágynövekedésre, de csak azért mert pont arra a receptorra hat ellentétesen amitől éhesebb vagy az antipszcihotikum esetén. De önmagában, annak aki nem szed antipszichotikumot arra nem hat étvágycsökkentőként. A metfromin pedig egy régi szer cukorbetegeket részére, de szerintem ettől óckodni fog a háziorvos, hogy csak úgy felírja. A médiában emlegett új diabétesz szerek pedig hiánycikkek és rohadt drágák, ráadásul nemrég büntettek meg egy háziorvost mert olyannak írta föl aki nem cukorbeteg, csak fogyni akart, szóval szerintem ezt sem fogja felírni. Én a betahistinnel próbálkoznék nagy dózisban (napi 2x24mg minimum reggel és este), csak átmenetileg sajnos az is hiánycikk.
2023. júl. 14. 20:25
 12/13 anonim ***** válasza:
53%
Hosszú évek óta szedem és én magam tapasztaltam ki, hogy kb. 200 mg fölött híztam tőle (50-ről 70 kgra..), 150 alatt visszafogytam. Azóta 150-et szedek és 52 kg vagyok.
2023. júl. 14. 23:02
 13/13 A kérdező kommentje:

Sajnálom, akiket lepontoztak a jó válaszaikért, én felpontoztam mindenkit az idiótán kívül.

A Ketilept nagyon jó hangulatingadozásra, szóval ajánlom azoknak, akiknek nem okoz nagy mellékhatást, de én lecseréltem, mert brutál volt a konstans éhségérzet, a hajam rettenetesen hullott tőle és 150mg felett szorongást erősítette.

#3 Örök hálám neked! Váltottam Rxultira, az ad energiát is (első két hétben túlpörgetett, de utána megszoktam és már jó) és nem zabáltat. A hízás megállt, most diétázni kezdek.

Mellette Lamolepet kaptam, az is meglehetősen jónak tűnik.

2023. aug. 20. 11:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!