Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Divat lett az absztinencia?

Divat lett az absztinencia?

Figyelt kérdés

30-as éveim végén járok, és azt vettem észre, hogy egyre kevesebb ismerősöm iszik alkoholt... de úgy egyáltalán nem. Van, aki sosem ivott, van aki a Covid óta nem iszik, van aki anyagi megfontolásból, és olyan is, aki szerint nem egészséges a viszonya az alkohollal, így jobbnak látja kerülni.

Megjegyzem én sem vagyok nagy ivó, de havi egyszer pár sör szerintem nem a világ. Dehogy egyáltalán semmi soha? Picit fura. Vagy ez csak a korai 40-esek heppje?

2023. júl. 22. 13:13
 1/7 anonim ***** válasza:
92%
Végre egy divat, ha igaz, aminek értelme is van!
2023. júl. 22. 13:21
 2/7 Phoney ***** válasza:
96%

Az a baj az alkohollal, hogy sok ember számára úgy működik, hogy vagy "rendesen csinálod", vagy sehogyan. Aki nem fogyaszt napi-párnapi vagy legalábbis heti rendszerességgel (amit amúgy tényleg késő 30, kora 40 körül utálnak meg sokan, mert hát ugye bőven vannak hátrányai), az gyakran találja úgy, hogy ennél ritkábban igazából már nem is esik jól. Én is egyre jobban csúszok az absztinencia felé (bár alkalomszerűen biztosan fogyasztok majd), mert én is így vagyok, hogy "havi egyszer pár sör" már nem is hiányzik, meg nem is jó élmény, legalábbis ha 1 vagy 2 sörnél többről van szó. Tartós józanságra inni mindig rulett, sose tudod, hogyan "adja". Az üzembiztos ellazulás, eufória csak a rendszeres fogyastók "kiváltsága".

Gondolom te sem havi egyszer iszol pár sört.

2023. júl. 22. 13:34
 3/7 anonim ***** válasza:
72%
A fiatalok már tudják, hogy az alkohol rettentően káros tudatmódosító, többsége már inkább elszív egy dzsangát, kevesebb a kár, és még magáról is tud, nem hányja össze a csajt, és lehet még arra is fog emlékezni, hogy mi történt éjszaka. MI ezen a meglepő?
2023. júl. 22. 14:53
 4/7 anonim ***** válasza:
79%
40 leszek nemsokára. Évek óta nm iszok alkoholt. 25eves koromig főiskolára jártam, két szak+tanfolyam,rengeteget buliztam ittam. 15eves koromtól buliztam ,inni érettségi banketten sikerült "berúgni. A mi korosztályunk az Y vagy millenárisok,tudatosabbak vagyunk, láttuk az öregeket lerottyanni. Mi már nm szenny lapokból "okosodunk mint a boomerek és a gén X, tisztelet a kivételnek. Akinek van esze az nm iszik,nm cigizik se drog egyebek. Ha inni akarsz bulizni max 30eves korodig nyomjad és tedd le ha bírod..látszik az embereken milyen életet éltek le , a cigiseknek rondabb a bőre meg rohadnak a foguk is. Összefoglalva aki igényes az egészségére az nm iszik, max jó minőségű bort pár havonta ,no cigi no drog. Aki meg X ar bele hajrá majd jó lesz a tükörbe nézni 50-60evesen XD ja ,nm.
2023. júl. 22. 21:34
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Én mindig is absztinens voltam. Nem iszok, nem dohányzok, nem használok semmi tudatmódosító szert. Nekem van helyette számítógépes játékok, és a zene. Fiatalabb éveimben mindenki azzal baszogatott, hogy miért nem iszok, talán most már megfordul annyira a dolog, hogy nem tekintenek majd annyira ferdén rám. Szóval nálam ez sose hepp volt, egyszerűen nem volt rá sose szükségem. 32/F
2023. júl. 22. 23:34
 6/7 anonim ***** válasza:
68%
Vagy épp pénzük nincs rá.
2023. júl. 23. 02:18
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Nálam semmi ilyesmiről nincs szó, szimplán egészségügyi okokból nem iszok közel 8 éve. Ha elkezdenék megint inni, valószínűleg kiújulna a korábbi hasnyálmirigy-gyulladásom, ami miatt egyszer már 1 hónapot töltöttem kórházban.

43/F

2023. júl. 26. 12:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!