Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Érdemes folytatni az absztinen...

Érdemes folytatni az absztinenciát minden áron?

Figyelt kérdés
Böjtölésnek, azaz alkohol elhagyásnak indult február 22-én, de még mindig tartom. Azért kezdtem, ,mert bizonyítani akartam magamnak, hogy kibírom pia nélkül. Előtte napi 5-6 sör lecsúszott naponta. Alkoholmentes sörrel vigasztalom magam, amit bizony szívesen lecserélnék valódi sörre...
2023. ápr. 30. 03:38
A kérdező szavazást indított:
igen
nem
12 szavazat
 1/4 Phoney ***** válasza:
100%

Hogy érted, hogy „minden áron”? Milyen árat fizetsz azért, hogy nem iszol? :) Azon kívül, hogy hiányzik?

Érdemes, mert az a biztos. Azt bebizonyítottad magadnak, hogy meg tudsz lenni nélküle, de ez bármikor változhat.

Meg amúgy tedd fel a kérdést: jól esne inni úgy, hogy csak kevesebbett vagy ritkábban iszol? Mert általában ezt az egyet nem szokták felfogni a tudatosabb alkoholisták sem, hogy akárhogy sakkoznak az ivási mintákkal, igazából csak úgy fog jólesni a rendszeres alkoholfogyasztás, ha megihatják a szokásost, amennyitől "jó lesz". Ha kevesebbet isznak, akkor az nem jó élmény, ha ritkábban isznak, akkor meg mindig a következő alkalmat várják, aminek persze az a vége, hogy pár hét/hónap után végül pont ugyanúgy isznak, mint régen.

Szóval ha iszol, akkor ez a napi 5-6 kevesebb már nem lesz, max több.

2023. ápr. 30. 08:34
 2/4 anonim ***** válasza:
Egyetertek az elottem szoloval. Pont a multkor olvasram, hogy nincs minimalis mennyiseg alkoholban,ami meg egeszseges alkoholban. Mar a keves is karos, az agynak nincs ra szuksege egyaltalan. Az, hogy hianyzik, azt jelenti, hogy egy bizonyos szintu fuggoseg mar kialakult. Mindenkeppen jobban jarsz, ha hanyagolod. Inkabb keress valamit, ami jol esik es rendszeresseget hoz az eletedbe. Valamilyen sport pl.
2023. máj. 2. 17:11
 3/4 A kérdező kommentje:
Az alkoholmentes sörben is van alkohol. Kb 1 tizede a valódi sörhöz viszonyítva.
2023. máj. 4. 06:10
 4/4 anonim ***** válasza:
Az minimalis.
2023. máj. 4. 09:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!