Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Szerintentetek lehet valami...

Szerintentetek lehet valami mentális baja? Vagy csak hülye?

Figyelt kérdés

Van egy ismerősöm.

Jár dokihoz mert pánikbeteg.

Ezt mondta.

Most utólag elmondta hogy ha sokat iszik akkor nagyon agresszív.

Szokott verekedni szinte kiprovokálja a verekedést.

(Nő ráadásul)

Ha nem iszik akkor normális nagyon kedves rendes nyugodt.

2023. júl. 20. 17:21
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
79%
Hülye és még valamilyen mentális baja is van.
2023. júl. 20. 17:24
 2/17 A kérdező kommentje:

Ismerem egy ideje bő fél éve.

2 alkalom volt a pofozkodásra.

Elsőnek még indok is volt.

(Ott egy pasi ismerőse csapta elég durván a szelet meg akarta csókolni) egy nőnek a szórakozóhelyen.

Úgy hogy otthon várta a pasit a terhes felesége. 😌😌 )

Ezt csak a tisztánlátás miatt írtam le.

De amúgy normálisnak ismerem

2023. júl. 20. 17:54
 3/17 anonim ***** válasza:
43%
Alkoholista. Az nem elég?
2023. júl. 20. 18:06
 4/17 A kérdező kommentje:

Mert havonta egyszer iszik?

Én majd minden hétvégén pénteken sörözök.

De legyen alkoholista. 😊😊

Ha ettől jobban alszol este...

2023. júl. 20. 18:13
 5/17 anonim ***** válasza:
7%
Aki nem alkoholista, az nem iszik rendszeresen túl sokat.
2023. júl. 20. 18:15
 6/17 anonim ***** válasza:
61%
Alkohol kihozza a valódi énjét.
2023. júl. 20. 18:22
 7/17 A kérdező kommentje:

5/6.

És akkor minden alkoholista verekszik?

Havi 1 nagyon berugás is alkoholsta? Csak hogy lovagoljunk ezen. 😊😊

2023. júl. 20. 18:30
 8/17 anonim ***** válasza:
59%

Az alkohol olyan mint a lamotrigine ellentetes hatasa csak erosebben. Viszont a lamotrigine egy hangulatstabilizalo-antiepileptikum gyogyszer. Lenyeg hogy "csokkenti" a glutamatot, noveli a GABA-t, ez nem is konyhanyelv volt, hanem csoves nyelv. Olvass tovabb hogy megertsd. De ez nem olyan mint a Xanax, az egy GABAkin (gaba modulalo gyogyszer, nem a kibocsatast noveli).

Lenyege, hogy a glutamat-ot (amitol ideges vagy, szomoru, agitalt, duhos, szorongsz, meg rengeteg mas dolog) csokkenti es a GABA kibocsatast noveli, ami alapbol "vissaszoritja" a glutamatot, olyan GABA felhalmozodas tortenik hogy megjosolhatatlan brutalitas is lehet vagy akkora euforia hogy hagyod magad beszarni es meg meg is szagolod es megtobb euforiat erzel tole, talan meg is eszed. Az alkohol, finalndia meg mittom en mik en nem iszok, etanol pont ezt csinalja kollegak es koleginak, misterek es mistressek, Mr and Mrs. A glutamat visszaszorul GABA meg paradoxikus hatassal nem lenyugtatja hanem felerositi az agressziojat. Dupla hatas. Valamikor a Frontin is ilyen, vagy antidepi, de az alkohol ennel sokkal tobb. Opioid receptorokra is hat minimalisan de azert merheto mennyisegben, monoaminokra, adrenerg receptorokra. Igazi nuklearis bomba. A mereg csak utana jon acetaldehyde a majban levo lebontassal meg a vekonybelben + acetik sav ami lenyegtelen loszar az kimegy beloled, inaktiv. Az acetaldehydetol leszel masnapos meg szarul, az a mereg.

2023. júl. 20. 18:41
 9/17 anonim ***** válasza:
55%

ja es ettol nem hulye szerintem, de mentalis beteg lehet, de lehet meg az sem. Az alkohol meg a ministransbol is kihozhatja a satant. Meg istenbol a kigyot.

ne vonjunk le ilyen kovetezteteseket egyelore.

egyedul annyi a mentalis betegsege hogy panikbeteg. De ez nem jelent tul "sokat" de egy szenvedes az fix.

En is igy vagyok a Frontinnal, rivotrillal meg foleg. Bevettem 50mg rivotrilt egyszer es olyan duhos voltam szetvertem a lakast. Volt hogy bevettem megint 50 mg Frontint vagdostam magam es anterograd amneziam lett, a kulcsom nem talaltam masnap, asztal szettort, kekfoltok rajtam.

ismeros helyzet

2023. júl. 20. 18:45
 10/17 anonim ***** válasza:
100%
Barátnőm se ivott gyakrabban, de ha ivott akkor rengeteget és agresszív lett. Bekerült a pszichiátriára, ott kezelték 2 hónapig.
2023. júl. 20. 19:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!