Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mit tegyek,hogy el múljon,hova...

Mit tegyek,hogy el múljon,hova induljak?

Figyelt kérdés
Elegem van saját magamból. Van 2 gyermekem abból,az egyik iskolás,a kicsi jövőre megy óvodába. Nekem hányás fóbiám van gyerek korom óta. Rettentően félek tőle. A nagy minden évben 1x elkapja a suliba,és tavaly már a kicsi is elkapta tőle. És hajnalban a semmiből paff bele az ágyba hányt. Nagyon félek minden ilyen alkalomnál, hogy én is elkapom. De nem akarok így élni tovább, már félek előre amikor a kicsi is közösségbe fog járni duplán rajtam lesz a pánik. Ilyenkor nyári szünetben nem félek,nem igazán járunk sehova. Hova menjek,mit tegyek? Teljesen tanácstalan vagyok. :( a terhességim alatt nem volt egyszer sem olyan rosszullét,de sokat féltem,hogy lesz. A párom,senki sem tud erről. Egyszer kaptam rá gyógyszert scippát, de valamiért abba hagytam,nem akarok gyogyszer függő lenni,de lehet elkéne fogadnom,ez van. Kinezelogusnal is jártam,de nekem nem.jott át.
2023. júl. 7. 22:25
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
0%
10es, nem írok hülyeséget, nézz utána. Az valóban igaz, hogy sima pszichológia MA után is lehet továbbtanulni klinikusnak, de az nem csak simán a plusz 4 év, és jóval hosszabb idő mint annak aki az orvosit végzi alapból és onnan lesz klinikai szakpszichológus. És én eddig akárki klinikai szakpszichologust láttam, a neve Dr-ral kezdődött, ha nem, akkor még csak klinikai szakpszichológus-jelölt volt.
2023. júl. 7. 23:54
 12/21 anonim ***** válasza:
40%

Visszavonom, valóban hulyeseget írtam, de nem teljesen. A klinikai szakpszichologus egészségügyi intézményben (orvosi egyetemen) szerzi a vegzettseget posztgraduális képzésben, 3 év viselkedeselemzo BA + 2 év pszichológia MA után, de csak 4 év egészségügyi intézményben eltoltott idő után jogosult a címhasználatra (=sok sok év)

Aki az általános orvosi karon kezd és elvegzi a 6 év általános orvosi képzést, az valóban később pszichiáter szakorvosnak szakosodhat. Szóval kevertem a dolgokat, srry. Ma is tanultam valamit. (De valóban mindenki doktori címmel rendelkezett akit én klinikuskent lattam már hirdetni magát)

2023. júl. 8. 00:14
 13/21 anonim ***** válasza:
0%

Antidepresszans szedesenek nincs karos hatasa, ez viszont tonkretesz.

Amugy plane covid ota minden ember latott maszkot. En joval elotte maszkban apoltam a csaladot, mikor elkaptak, es volt kulon szobam addig, fertotlenitettem es eszben tartottam, melyik kezemmel mihez ertem.

2023. júl. 8. 00:26
 14/21 anonim ***** válasza:
0%
Jo, gyakorlatban azert elmondom, az van, hogy a tulterhelt ellatasban a beteg a pszichologussal talalkozik, aki a pszichiaternek megmutatja a javasolt gyogyszereket, o pedig futoszalagon receptet gyart.
2023. júl. 8. 00:28
 15/21 anonim ***** válasza:

Hát, megint a "Ha hallgattál volna, bölcs maradtál volna" este, 11-12-es: itt láthatod a Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karát: [link] Hát csak nem klinikai szakpszichológusokat képeznek?

Itt meg 178 klinikai szakpszichológus, nagyítóval kell köztük keresni a Dr-okat: [link]

2023. júl. 8. 01:03
 16/21 anonim ***** válasza:

Megtudtál akkor valamit kérdező?

Mert egy-két választól eltekintve sajnos megint csak arra volt jó a kérdésed, hogy a magyarok kiokoskodhassák magukat, megszakértsék egymást. Ez nem segítség.

Jobb, ha mindennek te magad nézel utána kérdező. Elérhető tudásanyag van már a neten mindenhol. És hagyatkozz a megérzéseidre, hogy melyik szakemberben bíznál.

A válaszolók hol ezt olvasnak, hol azt, és amihez jobban tudnak kapcsolódni, azt nyomatják a válaszokban.

Nem mindegy, hogy mi, micsoda, hol, mit? Ezzel még jobban összezavartátok, ahelyett, hogy a legértelmesebb tanácsot adnátok neki.

2023. júl. 8. 07:15
 17/21 A kérdező kommentje:
16- OS köszönöm hogy így kiállsz mellettem. Igazából sokkal okosabb nem.lettem. mindenképpen kezdenem kell magammal valamit ez nem állapot. Alig eszem,majd el fúj a szél. Esküszöm semmi bajom nem.lenne az életben ha ez megoldódna. Nekem sajnos anyagilag nem túl kivitelezhető egy olyan kezelés amire fizetnem kell minden alkalommal,inkább a gyermekeimre koltom. Lehet mégis elmegyek és iratok inkább gyógyszert,de félek tőle. Túl sok veszíteni valóm nincs,ez sem jó sőt ez a legroszabb hogy csak várom a csodát,az idő meg csak telik.
2023. júl. 8. 09:00
 18/21 anonim ***** válasza:
22%

Az a baj, hogy a gyógyszer talán az okozatot megszűnteti vagy csökkenti, de az okot nem. Léteznek TB alapon is pszichológusok. Olyan dühös vagyok, hogy odamegy az ember a valós problémájával és alig veszik komolyan, mert hát nincs rá idejük, akinek meg van, annak súlyos pénzeket fizess.

Nagyon nincs ez rendben.

Az ország jelentős részének szüksége lenne rá.

2023. júl. 8. 10:23
 19/21 anonim ***** válasza:
22%

Dehogynem kapott választ, 16-os, ne kötözködjön, mert még az se megy magának, mindjárt az első válaszban kapott, és utána még erre rá lett erősítve ugyanaz. Az egyetlen megoldás a klinikai szakpszichológus. Pont. Csodák nincsenek. Aztán a kérdező kérdezte, hogy az mi. És arra is választ kapott. De mivel először rosszat, azt is korrigálni kellett, hogy tényleg választ kapjon, ne félrevezetést.

"Inkább a gyerekeimre költöm." Amit a magadra költesz, azt is a gyerekeidre költöd, mert a gyerekeidnek nyugodt, lelkileg egészséges anyára van szükségük. Nem tudom, milyen összegben akarod a gyerekeidre költeni, de ha nem csak az alapszükségleteikre, akkor most inkább magadra gondolj, ez egy véges idő, utána kigyógyulsz. De nem kizárt tb finanszírozott pszichológushoz jutni. A gyógyszer nem megold, csak elfed.

2023. júl. 8. 10:24
 20/21 anonim ***** válasza:
0%

Sajnálom, hogy úgy érzed magyarázkodnod kell. Nekem ezzel nincs dolgom. Neked van. Ha nem neked szólt, mert biztos vagy magadban, miért érzed úgy?

Ezt is fel lehetne tárni.

2023. júl. 8. 15:05
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!