Elegem van saját magamból. Van 2 gyermekem abból,az egyik iskolás,a kicsi jövőre megy óvodába. Nekem hányás fóbiám van gyerek korom óta. Rettentően félek tőle. A nagy minden évben 1x elkapja a suliba,és tavaly már a kicsi is elkapta tőle. És hajnalban a semmiből paff bele az ágyba hányt. Nagyon félek minden ilyen alkalomnál, hogy én is elkapom. De nem akarok így élni tovább, már félek előre amikor a kicsi is közösségbe fog járni duplán rajtam lesz a pánik. Ilyenkor nyári szünetben nem félek,nem igazán járunk sehova. Hova menjek,mit tegyek? Teljesen tanácstalan vagyok. :( a terhességim alatt nem volt egyszer sem olyan rosszullét,de sokat féltem,hogy lesz. A párom,senki sem tud erről. Egyszer kaptam rá gyógyszert scippát, de valamiért abba hagytam,nem akarok gyogyszer függő lenni,de lehet elkéne fogadnom,ez van. Kinezelogusnal is jártam,de nekem nem.jott át.
Hat semmiképp se az előző pszichiaterhez, ha egy scippaval akarta ezt orvosolni... :(
En is emetofóbiás vagyok gyermekkorom óta, megértelek. De van rá egy csomó jó terápiás módszer, én most 26 éves fejjel kezdtem el keresgélni valódi megoldásokat erre. Fóbiákra specializálódott pszichológust vagy klinikai szalpszochológust keress. Magánban hamarabb fogsz megoldást kapni, vagy alapítványnál.
2023. júl. 7. 22:29
2/21 anonim válasza:
Klinikai szakpszichológus *,csak elírta
2023. júl. 7. 22:29
3/21 anonim válasza:
Bármilyen fóbia szorongás. Véletlenszerű, hogy pont miben nyilvánul meg, nincs semmi indoka, hogy pont abban, csak valahol utat tör magának az elfojtott szorongás. Klinikai szakpszichológus kell.
2023. júl. 7. 22:33
4/21 A kérdező kommentje:
Sajnos anyagilag nem allok most úgy, hogy ezeket magán úton fedezzem magamnak. Mit jelent egyébként a klinikai szakpszichologus?(bocsi,ha nem.jol irtam)
2023. júl. 7. 22:40
5/21 anonim válasza:
Majd fogsz. Máshogy nem fog menni. Szerintem, ha jobban utánaszámolsz, másra is elmegy a pénz. Mentális egészség egy van
2023. júl. 7. 22:44
6/21 anonim válasza:
A klinikai szakpszichológus orvos. Orvosi egyetemet végzett, és onnan szakosodott pszichológusnak. Diagnosztizálhat, és alapvetően pszichés bajokat kezelhet, míg a sima pszichológus bölcsész és életvezetési elakadásokat kezelhet, betegségnek számító kórképeket nem.
2023. júl. 7. 22:45
7/21 anonim válasza:
Klinikushoz bekerulni állami módon nagyon nehéz, és általában néhány ülés után ki is dobnak a rendszerből ha nem vagy súlyos eset (pl súlyos drogfüggő, komoly pszichiátriai betegséggel élő). Tényleg érdemes magánúton betervezni rá hosszútávon, én is úgy jártam tavalyelőtt pár hónapig,hogy garantált berminimumbol éltem, és 6 hónapig tettem félre, hogy az első 6 alkalmat ki tudjam fizetni ,aztán mondtam neki hogy nem fog menni anyagilag, és legyen csak kéthetente ülés, de végül csökkentett az áron és még 3-4 hónapig tudtam így járni.
2023. júl. 7. 22:48
8/21 A kérdező kommentje:
De végulis akkor ő ugyanúgy írhat fel gyógyszert is,ha jól ertem. Utána járok ennek, minél hamarabb, és bízom benne idén már nem fogok el retteni, ha a gyerek haza hozza
2023. júl. 7. 22:52
9/21 anonim válasza:
Nem, nagyon fontos különbség. Gyógyszert CSAK pszichiáter szakorvos írhat fel. A diagnosztikát végezheti klinikus, és ő terápiával gyógyít (kognitív terápia, pszichoterápia (bár pszichoterapeuta az külön is létezik, a klinikus pont attól klknikus hogy a hagyományos pszichiterapiahoz képest sokkal több és újabb módszerrel dolgozik), meditáció, különböző gyakorlatok amikkel túl lehet élni nehéz pillanatokat, stb)
2023. júl. 7. 22:57
10/21 anonim válasza:
Jaj, de hülyeséget beszélsz, 6-os! Egy szó se igaz abból, amit írsz, maximum annyi, hogy egyetemet végzett. De természetesen nem orvosit, mivel pszichológus és nem orvos. Akiről te írsz, az a pszichiáter. Mikor érjük meg, hogy Budapestet és Bukarestet nem keverik össze az emberek?
A klinikai szakpszichológus a pszichológusok magasan képzett fajtája (+4 év klinikai gyakorlattal), és egyáltalán nem ír fel gyógyszert, mivel nem orvos, de mentális betegségeket kezel, mint például a fóbiák, szorongások, személyiségzavarok, önsértés.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!