Hiperventilláló légzésre kinek, milyen légzéstechnika, légzőgyakorlat vált be?
Azt veszem észre elalváskor, h mintha leállna a légzésem és felriadok.
"Mennyi ébren a légzésszámod 1 perc alatt?"
Ezt szerintem max. műszerrel, nem tudatosan mérve lehetne megmondani.
De, simán megszámolhatod magadnak ,csak szamolod hányszor veszel levegőt, de amit írsz az alapján nem fontos ez mégsem.
Amit írsz, az teljesen más, nem hiperventillalas. Páromnak is van. Alvási apnoe is okozhatja, meg még jópár dolog. Nem jut eszembe a neve, de visszatérek ha felkelt és megkérdeztem tőle! :D egyébként általában veszélytelen, de nem tesz jót az alvásminőségnek. Nem fogsz megfulladni, mert mindig fel fogsz riadni hogy nem veszel levegőt. Érdemes kivizsgaltatni az okát. Háziorvosnál kezdj ezzel hétfőn, ő fog tudni beutalni vizsgálatokra.
Az nem lenne mérvadó ha én számolnám, mert akkor a légzésemre figyelnék és ezáltal biztos, hogy befolyásolnám is.
Az apnoé szerintem alvás közbeni kimaradozás.
Nálam valószínű, hogy pszichés alapon van. Amikor aggódok, szorongok, akkor jön elő. Az orvosok kb. körbe röhögik az embert, hogy aki megszületik megtanulja, h lélegezni kell, a légzés nem állhat le. Egy pszichiáternél voltam, ő alváscentrumba irányított ami tőlem 250km.re van a legközelebbi és nem kicsit fizetős...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!