Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Bipoláris zavarosok, nektek...

Bipoláris zavarosok, nektek hogy jelentkeznek a kevert epizódok (ha van)?

Figyelt kérdés

2023. júl. 6. 02:35
 1/4 anonim ***** válasza:
53%

Nekem nemrég lett átminősítve a diagnózisom.

A gyógyszerrel viszont a mellékhatások miatt leálltam.

Nagyon szenvedek, mikor jön a szorongós hullám, a kilátástalanság, remegek, sírógörcs...

1-2 óra múlva meg primitív szarokon is röhögök. Aztán elkap újra a szar :S

2023. júl. 8. 14:50
 2/4 anonim ***** válasza:
53%

Úgy tudnám leírni, mintha lent a mocsár lenne, fent meg a virágos rét, és én épp a hirtelen jött (általában több napnyi/hétnyi depi után fordul elő) nagyon sok energiámmal szökdelek és olyan, mintha minden szuper lenne, de érzem folyamatosan, hogy ez rettenetesen törékeny, elég egy pici impulzus, vagy egy kattanás az agyamban, és teljesen elnyel a mocsár. Nagyon fura érzés, mert hiába vagyok jól és röpködök, csinálom egyszerre az összes feladatomat(amiket mondjuk 2 hete nem tudtam rendezni, mert semmi energiám nem volt, depis voltam), de közben folyton érzem, hogy ez a rét bármikor beszakadhat alattam, és nem csak az energialökettől remegek és bizseregnek a végtagjaim, hanem egy ilyen baljós szorongás miatt is, mintha irtó fontos vizsgára kellene bemennem éppen, amire nem tanultam, hogy mindjárt hű de szar lesz minden. Ilyen napokon fordul elő az is, amit az első írt, hogy pl. jól elvagyok, nevetgélek a többiekkel, aztán meg hirtelen (simán,negatív impulzusok nélkül is) csak úgy átkattanok, és azt érzem, hogy eltávolodik a környezetem, a nevetés, a szemem is valahogy szó szerint máshogy kezd látni, megváltozik a fény is a szobában, és mintha hirtelen egy üvegfal mögé kerülne minden (vagy én kerülök mögé) és belezuhanok magamba, a mocsárba, a semmibe, a szomorúságba, és sírnom kell.

Én nem szedek gyógyszert, mert a pszichológusom unszolása ellenére még nem voltam pszichiáternél, de biztos vagyok benne, hogy simán megkapnám a bipoláris diagnózist, mert a hangulatingadozásaim elég extrémek. Most pl. kb. 3 hete vagyok depressziós, de ezt megszakítják hipomán napok, amikor egyáltalán nem értem az előző napi depressziómat, a gondolataim mintha nem is az enyémek lettek volna, és nem is én bőgtem volna előző este teljes reménytelenségben, hogy nem akarok már semmit és igazából nincs erőm mozogni, enni, inni, sőt lélegezni sem. De ez a jobbik eset, hogy egyszer így vagyok, egyszer úgy (bár, van, hogy egy napon belül is többször zuhanok/emelkedek) a legrosszabb ez a keveredés, amikor minden egyszerre van.

2023. júl. 8. 15:56
 3/4 anonim ***** válasza:
Aki lepontozta az első két választ, egészen pontosan milyen szempontok alapján tette? Mert itt még csak nem is véleménynyilvánítás történt, hanem személyes, teljesen szubjektív tapasztalások leírása, amit egyébként is kért a kérdező.
2023. júl. 8. 19:11
 4/4 anonim ***** válasza:
Úgy jelentkezik,hogy semmijen testhelyzet nem jo. Jár a lábam depresszios vagyok,de közbe meg valahogy annyira mégse.olyan leirhatatlan érzés de rosszabb mint a sima depresszios fázis.
2023. júl. 9. 02:50

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!