Azok az emberek, akik már komolyan eldöntik, hogy öngyilkosok lesznek, hiána hívják fel a lelkisegély szolgálatot, az már semmit nem segít?
"Azok az emberek, akik már komolyan eldöntik, hogy öngyilkosok lesznek"
És mire várnak? Miért akarnák felhívni a lelkisegélyt? Aki eldöntötte az csinálja.
A depresszió beszűkíti az a tudatot. Az ilyen ember nem meghalni akar, csak a kínjaitól szabadulni, de nem tudja hogyan. A megfelelő reakció erre az, hogy befárad a sürgősségire, és elmondja miújság. Minden más csak a megoldás elhúzása. Az okos, értelmes ember belátja a következőket
-Nem képes racionálisan gondolkodni
-A betegsége határozza meg a gondolataid
-Nem képes megfontoltan cselekedni, önveszélyes
-Segítséget kér a helyi kórházban, mielőtt baj történik
4-es Pl, ha eldöntötte, de egy utolsó dolgot meg akar tenni. Felhívja a lelkisegély szolgálatot.
Lehet, hogy jól tette, mert olyat mondanak neki, ami miatt mégsem teszi meg.
Én se hívtam fel. Minek? Beszélgetni a pszichológusnál is lehet.
Azt akkor ott kell magadban eldöntened,amikor már ott vagy,hogy megtedd.
Nem más fogja megoldani a problémádat. Azt csak te tudod.
Ráadásul vannak olyan problémák,amiket idegennel ki se lehet beszélni. Családon belüli erőszak, szexuális zaklatás, bántalmazás...
Én ezekről 4 hónap után tudtam beszélni a pszichológussal.
Szerinted egy random képzetlen önkéntes idegennek 5 perc után tudtam volna beszélni bármiről is?
Nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!