A lelkisegély vonalnál kik dolgoznak? Önkèntesek vagy szakemberek?
Haver,rokon,szomszéd,szomszéd szomszédjának a fia stb...
Mint majdnem minden máshol.
4/4
Komolyan?
Az elég gáz..
Mármint nem az én esetemben de ugye vannak komolyabb problémával hozzájuk fordulók is.
Hát szakemberek semmiképp 😅 mi anno barátnőmmel felhivtuk, konkrétan semmit nem tudtak reagálni arra, hogy depressziósak vagyunk. Kb. Ilyeneket nyogtek, hogy foglald le magad ...
Azóta pszichológiat tanulok.. közé since ahhoz, amit ő csinált
116-123-at hívtam.
Háááát....
Egy nö vette fel de igazából nem volt sok értelme beszélgessek vele.
Elég sok volt az ühüm-ühüm... értem.
Sajnos ennél többet nem mondhatnak, erre tanítják őket. Konkrét tanácsokat nem adhat, mivel nincs meg hozzá a képesítése. Egy barátnőm ilyennél dolgozik és mondta, hogy sok az önsértő gyerek, akivel beszélnek. Én mentálhigiénét tanultam, és nekünk ott azt mondták, hogy lehet tanácsolni első körben, hogy olyan módokat keressen az önsértésre, ami nem okoz maradandó sérülést, pl mártsa jeges vízbe a karját, vagy tegyen a csuklójára egy gumigyűrűt és azzal csipkedje a bőrét, ha rájön az inger, hogy bántani akarja magát. Nyilván nem ez a megoldás hosszú távon, de így legalább nem vagdossa magát, aminek van fertőzésveszélye és egy életre nyomot hagy.
A barátnőm azt mondta, hogy ilyet ők nem mondhatnak. Annyit mondhat, hogy ez biztos nagyon nehéz, megérti, etc.
Szóval együttérző hallgatásnál többet ne várj. Ha igazi segítség kell, akkor fordulj pszichológushoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!