Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Más is zavarban van, ha...

Más is zavarban van, ha pszichológusnál van?

Figyelt kérdés
Engem annyira zavarba hoz az a figyelem amivel hallgat, hogy néha össze vissza beszélek:D Csak kíváncsi vagyok, hogy más is van-e így ezzel? Mert kicsit félek, hogy hülyének néz emiatt a pszichológusom. De egyébként arra is gondoltam már, hogy ezt elmondom neki, az nem gáz ugye?
2023. jún. 23. 14:55
 1/8 anonim ***** válasza:
57%

Nem gáz, nyugodtan mondd el, nem fog hülyének nézni.

Én nem éreztem ezt, talán csak a legelején.

2023. jún. 23. 14:56
 2/8 A kérdező kommentje:
Akkor nálam valószínűleg azért lehet, mert eleve nincs önbizalmam, és zavarba hoz ha valaki mégis ennyire figyel rám.
2023. jún. 23. 14:59
 3/8 anonim ***** válasza:
44%
Ez normális, az önbizalomhiány miatt van, nem szoktad meg hogy figyelnek rád.
2023. jún. 23. 19:05
 4/8 anonim ***** válasza:
51%

Nem.

jegyzetelnek nemtom mit de regen kb. minden 3. alkalommal megkerdeztek a korom.

De a penzt persze nem felejtettek el mondani, hogy mennyit kernek amikor vege lett az ulesnek.

En szoktam zavarba hozni oket, mert ismerem a trukkjeiket aztan csodalkoznak hogy nem mukodnek es elore elmondom neki hogy akkor most ezt meg azt fogja kerni tolem, a kovetkezo alkalommal ezt ajanlja, es ezek nem is hatasosak, tanulmanyok alapjan + pszichiater is mondta aki egyben pszichoterapeuta.

Olyan mint egy placebo.

A lenyege, hogy hazudj magadnak es hidd el a sajat hazugsagod, majd abban akarnak elhelyezni. Nagyjabol ez a koncepcio az osszes technikara meg kerdesre.

Mar amelyik nem csak nez ki a fejebol.

2023. jún. 24. 01:36
 5/8 A kérdező kommentje:
Egyébként pont valami hasonlót érzek, én azon szoktam gondolkodni, hogy nem őszinte, hanem mindenre megnyugtató dolgot próbál mondani, mindent megért, de ez nem őszintén jön belőle, hanem gondolom ezt kell mondaniuk. Például ott van a Csernus, őt tudnám őszintének mondani. Szóval nem tudom mit csináljak, van-e bármi értelme járnom bárkihez is..
2023. jún. 24. 07:00
 6/8 anonim ***** válasza:
90%

Normális, hogy zavarban vagy. Néha én is, de egyébként olyan pszichológust kell választani, akiben tudsz bízni, akivel van szimpátia.

Ezen én is gondolkodtam, hogy vajon mennyire őszinte a pszichológusom, és azt mondja - e, amit hallanom kéne vagy sem. Ahogy figyelgettem az arcát, miközben meséltem és ő jegyzetelt, láttam nagyon őszinte reakciókat, ami megegyezett azzal, amit mondott is.

Viszont, ennek az egésznek a szupportív közeg a célja. Nem fog támogatni olyan dologban, amiben nem hisz, de azt sem mondhatja, hogy te hülye vagy. Szeretné megérteni, hogy miért gondolod így, és amikor validál valamit, annak tulajdonképpen az a lényege, hogy elfogadd, hogy jogosak az érzéseid, és szabad ezt érezned.

Ha nem bízol benne, keress mást, mert megéri járni valakihez. Ez olyan, mint a barátok, mindenkinek más stílus jön be, a pszichológus a személyiségével dolgozik.

2023. jún. 24. 08:14
 7/8 A kérdező kommentje:
Nem tudom, talán bízom benne, de nekem az is fontos lenne, hogy én is szimpatikus legyek neki, ne csak ő nekem. És ezt nem tudom eldönteni így van-e. Olyanhoz járni nem jó, aki a háta közepére se kíván.. Egyébként ajánlott egy csoportot, ahová hasonló problémákkal járnak az emberek, mint ami nekem van. Azt mondtam erre, hogy én túl introvertált vagyok ahhoz, hogy elmenjek egyedül ilyen helyekre.. erre felajánlotta, hogy eljön velem első alkalommal. Akkor talán szimpatikus vagyok neki..?
2023. jún. 24. 10:15
 8/8 anonim ***** válasza:
51%

Nyilván

Rettentő ciki

Meg engem eleve midig bántani szoktak

Nem is megyek többet

2023. jún. 25. 12:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!