Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Pszichológus, antidepresszáns,...

Pszichológus, antidepresszáns, vagy saját magam oldjam meg? Többi lent.

Figyelt kérdés

A lényeg és igazából minden problémám ebből akad: nem szeretem magam. Igazából semmibe veszem magam, nincs önbecsülésem, önbizalmam, lehetetlennek érzem, hogy engem valaki szeret.

Elmentem pszichológushoz és fél évet jártam is hozzá, amikor is megfejtettük, hogy emiatt van minden problémám. Akivel tudtam már beszéltem erről, úgy értem szüleimet is számonkértem mit miért csináltak és hogy miattuk (is) érzem ezt. Megbeszéltük. Páromnak is elmondtam, hogy amikor nem vagyunk együtt akkor úgy érzem, hogy nem szeret, mindig a rosszak jutnak eszembe, hogy mit hibázott, és hogy az is azért volt, mert nem szeret, minden kisebb vitánál, amikor mérges rám, azt hiszem, szakítani fog velem. Ő biztosított arról, hogy ez nem igaz.

A pszichológushoz járásom véget ért, de még mindig nem oldódott meg. Nem tudom elfogadni, hogy szerethető vagyok, ha egyedül vagyok, agyalok, nem tudom mivel lekötni magam, max rövid időre. Párom szerint kellene keresnem egy új pszichológust, de én úgy érzem, nem akarok már beszélgetni, nem tudna újat mondani, amit mond se tudom feldolgozni. Antidepresszánson gondolkozom, attól azt várom, hogy jobb kedvem legyen és ne gondolkodjak így, de félek a mellékhatásoktól, meg azt nem szedhetem örökre. Ha meg egyedül kell megoldanom az nem megy, semmi praktikám, ötletem nincs rá, azt sem tudom, hol kezdjem.

Melyik lenne a jobb megoldás?

2023. jún. 21. 08:19
 1/1 anonim ***** válasza:
100%
Antidepresszáns szerintem erre felesleges. Az csak akkor jó ha valakinek súlyos problémái vannak és akkor már eltörpülnek a mellékhatások. De a te esetedben szerintem zavarna, inkább le kellene küzdeni, pszichológus, sport, olyan időtöltés amit szeretsz.
2023. jún. 21. 08:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!