Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ez milyen mentális betegség...

Ez milyen mentális betegség lehet? Mit tudnék tenni ellene?

Figyelt kérdés

Valamiért mindig nagyon frusztrál, ha valaki jobb nálam valamiben. Akár munkában, sportban, testi adottságokban vagy lényegében bármiben (mégha nem is nagyon tudom/értek az adott dologhoz csak egy kicsit) egyszerűen frusztrál, ha valaki jobb nálam, jobban tud valamit.

Olyan mintha a legjobb akarnék lenni mindenben (pedig tudom, hogy ez lehetetlen).

Talán oda tudom visszavezetni ezt az egészet amikor még általános iskolában rosszabb jegyet kaptam és mindig példálóztak mérgesen a szüleim a másik diákkal, hogy neki bezzeg jobb lett (el kellett mondanom mindig, hogy hanyas lett azoknak akiknek a szüleit ismerték). De ha nekem volt jobb akkor pedig szokás szerint egy “oké, ezt így kellene mindig” mondattal letudták.

Ez valami bizonyítási/megfelelési kényszer lehet amit belém neveltek és most saját magamnak akarok bizonyítani mindenben? Ezen tudok változtatni valahogyan egyedül vagy kell hozzá segítséget kérnem egy szakembertől?

2023. jún. 17. 22:04
 1/2 anonim ***** válasza:
0%
Irigy vagy ennyi
2023. jún. 17. 22:10
 2/2 anonim ***** válasza:
25%
Nem betegség, szerintem csak nevelés kérdése. Pozitív tulajdonság.
2023. jún. 18. 02:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!