Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Online pszichológus, úgy,...

Online pszichológus, úgy, hogy szorongok a telefonálástól/videóchattől?

Figyelt kérdés

Külföldön élek, de már régóta gondolkozom rajta, hogy jó lenne pszichológushoz menni. Elég sok gondom van, a szorongás csak egy...

Viszont az ország nyelvét nem beszélem olyan magas fokon, hogy teljesen pontosan ki tudjam fejezni magam egy pszichológusnak (hétköznapi társalgáshoz meg a munkámhoz bőven elég a nyelvi szint), így gondolkoztam rajta, hogy magyarul beszélő, online pszichológushoz fordulnék.

Élőben nem lenne szorongásom, de így már a gondolattól is van, hogy nekem egy idegennel kell videóchatelnem.

Pedig amúgy videochaten keresztül kellett már interjúznom is annak idején (nem is egy állásra jelentkeztem így), ott is maga a videóhívás volt a szorongásom oka, amúgy személyesen mindenki azt mondja, hogy milyen talpraesett meg magabiztos vagyok.

Ha van köztetek olyan, aki küzd hasonló problémával: megpróbálta ennek ellenére? Csak elkezdeni nehéz, vagy később se lesz jobb?

Egyébként nekem még a saját barátaimmal is van némi szorongásom, ha így kell beszéljek, egyedül talán a férjemmel nincs (de mivel együtt lakunk, sok alkalom se nyílik a videóchatre).

2023. jún. 16. 23:00
 1/2 anonim ***** válasza:
33%
Hát pedig muszáj lesz, különben ez a rókafogta csuka esete. És ha szorongsz a beszélgetéskor, akkor mi van? Attól még beszélni tudsz. A terapeuta feladata, hogy olyan bizalomteli hangulatot teremtsen, amelyikben megnyugszol.
2023. jún. 16. 23:21
 2/2 anonim ***** válasza:
59%
Mi lenne, ha a férjeddel kezdenél gyakorolni videótelefonálásban oldódást? Csak ötlet, akár lakáson belül is? Mert muszáj lesz, különben tényleg a saját problémád csapdájában vagy, és ha legalább a férjeddel jól kijössz, akkor talán vele megszelidíthetnéd a videótelefonálást is, akár még úgy is, hogy egy szobában vagytok először egymással szemben, aztán két külön szobában, és utána akár egészen más helyeken is. Csak egy ötlet.
2023. jún. 18. 20:34

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!