Mit lehet tenni? Ti mit csinálnátok az én helyemben?
Figyelt kérdés
Édesanyámról van szó. Aki tavaly (2022-ben) decemberben, 1 hétig a pszichiátrián kezelték. Organikus hallucinózis, Organikus emócionális labilitás, és Bipoláris affektív zavar, jelenleg kevert tünetekkel kezelték. Jelenleg 2 havonta jár pszichiáterhez. De a pszichiáter csak gyógyszert ír fel. Jelenleg 2 X 1 Ripedon 1 mg. De a pszichiáter csak Ripedon-on nevű gyógyszer felíráson kívül nem csinál semmit. Most már ott tartunk hogy napi szinten, avval zaklat hogy elviszik az UFOK, meg hogy hangokat hall. Meg hogy a jehova tanúi elrakják téríteni őtet, már mint édesanyámat. És ez a zaklatási dolog akkor kezdődött amikor a Ripedon nevű gyógyszert el kezdet szedni. És hába mondom én is anyám pszichiáterének. Csak fel írja a Ripedon nevű gyógyszert, és más semmit nem csinál. Annyira zaklat, az édesanyám elvvel az UFÓval meg a jahova hogy őtet el akarják rabolni a jehovák, meg hogy a hitéből ki akarják téríteni. De közbe senki nem akarja ki teríteni, és nem jár el sehova, és hozzánk sem jön senki. Sokszor hangokat hall, és állandó bűzt érez. Mindezt hiába mondom a pszichiáternek. Semmit nem tesz a pszichiáter. Mit csináljak édesanyámmal? Jelentsem fel zaklatásért? És már annyira tart nála ez az őrület hogy a Btk. 222. §-át is rég kimertette. De mivel pszichiátriai kezelés alatt áll igy a rendőrség nem fog vele foglalkozni. Igy meg lassan én fogok ki készülni idegileg az örökös zaklatása miatt, hogy őt elviszik az ufok, meg hogy a jehovák ki akarják teríteni a Római katolikusi hitéből. Na meg hogy hangokat hall. Most mi tévő legyek? Mit csináljak anyámmal mert ez igy nem mehet tovább2023. jún. 14. 13:50
1/6 anonim válasza:
Másik pszichiáterrel megkéne vizsgáltatni az édesanyádat, mivel a mostani doki valaghogy nem kóser..
3/6 A kérdező kommentje:
Az első két hónapban, külön ellenőriztük. Most már nem ellenőrizzük. Mert ha ellenőrizni akarjuk hogy be veszi a gyógyszert akkor rendőséggel fenyegetőzik. Igy nem ellenőrzők az utóbbi 3 hónappban. És evvel nem tuok sem én sem az öcsém mit kezdeni. Ha édesanyám nem akarja be venni akkor nem kényszeríthetjük rá. Mivel nem bíróság rendelte el a kényszer gyógykezelést. Igy jogilag nem ellenőrizhetjük. És a gyakorlatban sem, mert akkor rendőséggel fenyegetőzik, hogy ki hívja ránk a rendőséget. És nem tudok én sem, és az öcsém sem mit csinálni.
2023. jún. 14. 15:06
5/6 A kérdező kommentje:
4-es! Igen. Mivel egy közös tulajdonú az adott ingatlan. Tehát közös az ingatlan. Azért lett közös, mert az édesapám tulajdon részét meg örököltem. De ez nem tartozott a kérdéshez. És igen, nincs hova menjek. Maximum az utcára tudnék menni hajléktalanként. Na most mért legyek hajléktalan, ha van hol laknom és van sajt tuljadonú ingatlanom? És édesanyámat sem rakhatom ki, mivel ugyan az az ingatlan az ő tulajdona is. Vagyis igen közös tulajdonú az ingatlan. De ez sem a kérdéshez tartozott. Viszont a fő kérdésemre nem kaptam még mindig választ!
2023. júl. 22. 09:49
6/6 anonim válasza:
Elég nagy különbség, hogy vele laksz-e, mert más megítélés alá esik a helyzet. Ha így reagálsz egy kérdésre, nem sokmindenkinek lesz kedve segíteni.
Esetedben valami intézeti elhelyezés kéne. Először is beszélj a háziorvosoddal és az ő háziorvosával, hogy mit tanácsolnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!