Van olyan hogy valaki nem szokik rá a heroinra? (többszöri kipróbálás után)
"Eddigi életem során 6x hajszál híjján meghaltam. Olyan is volt amikor a mentőben élesztettek újra. Nekem nem kell megmondani mi a mélypont. Amikor karácsonykor 3 napja nem eszel és a megfagysz majd örülsz egy úton kiejtett szaloncukornak - na az a mélypont. Én már túlvagyok a mélypontok mélypontján..."
Számodra nem ez volt, lesz még lentébb. Miért? Mert a drog ilyen. A függőség ilyen. Csak lentebb van, vagy abbahagyod. Mivel a másodikat még nem választottad, ezért nyilvánvaló, hogy nem voltál még elég mélyen.
Hogy 6x majdnem megdögleni durva, és a többség számára elég lenne a visszaforduláshoz? Bizonyára. Neked nem volt. ;) Hogy 3 napig nem enni karácsonykor a legtöbb embernek akkora lelki törést okozna, hogy feladná a saját kis egoját, és belátná, hogy ez így nem jó? Minden bizonnyal - neked nem volt.
"Én már túlvagyok a mélypontok mélypontján..." És azt hiszed, hogy nem lesz rosszabb, jön a kánaán haver? Te már megjártad a lehető legrosszabbat? Ismerek olyat, akit 1 héten többször vitt el a mentő, mint téged. Amíg azt hiszed, hogy a te életed olyan rossz, hogy annál rosszabb már nem lehet, addig fogja az élet megmutatni, hogy lehet még az rosszabb is. Ez így megy. Amíg ásod magadnak a gödröt, addig lesz lentebb. És a függőségeddel csak ásod.
"Látszik hogy segíteni akarsz. Talán egyszer majd én is össze szedem magam. Csak nem tudom mikor. Azért még nem adtam teljesen fel. Köszi a biztatást. Talán minden drogosnak egyébként csak idő kell. A szenvedésben én nem hiszek - az nem képes megváltoztatni pl engem."
Kb. minden drogfüggő így működik amúgy. Azért mondom, hogy nem szenvedtél még eleget, mert amikor már igen, akkor fogod tudni azt mondani, hogy ezt már nem akarom tovább. Hogy ez kinek hol jön el számomra rejtély, számomra akkor jött el, amikor már rendszeresen jöttek a pánikrohamok. A szívem már nem 100-as, van egy kis halott rész az izomban. Hogy mikor nyírtam ki, ki tudja? A sok száz pánikrohamból 1 legalább nem pánikroham volt, hanem lábon kihordott infarktus. Jó intőjel volt arra, hogy a napjaim megvannak számlálva. Nyilván pénz sosem volt, reggel már kattogás, alvás szinte sose, pszichiátria évente többször évek óta, öngyilkos gondolatok nonstop, étvágy semmi, megundorodtam magamtól. Na, ez az a pont, ahol az ember képes feladni azt az életet, amit él. A Buddhisták szerint manapság a megvilágosodáshoz vezető egyik "legnépszerűbb" út az önutálat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!