Utalhat valami mentális betegségre, ha nem hiszem el, hogy szeret a párom, csak ha éppen akkor kimutatja?
Ha egyedül vagyok, folyton ezen szorongok. Volt már olyan, hogy előtérbe helyezett valaki mást (családtagot) pár hétig, az én rovásomra, ezt én próbáltam megérteni de nem tudtam úgyhogy nagy veszekedések lettek belőle, ő nem tudta, hogy nekem ez ennyire fáj, azóta nem csinálja. Eltelt lassan egy év, de akkor megtört bennem valami. Azóta kimutatja, hogy én vagyok a legfontosabb, szeret nagyon, mindent megad igazából, de emiatt az egy dolog miatt nem hiszem el, bármit csinál. Illetve de, amikor éppen együtt vagyunk és velem foglalkozik, akkor nagyon jól érzem magam és érzem hogy szeret. De ha munkában vagyok, akkor ezen kattogok. Tudni kell, hogy én a családomról sem hiszem el, hogy szeretnek, mert nem jól fejezik ki, tinikorom óta ezt érzem és azóta 10+ év eltelt.
Ez utalhat valami mentális betegségre, hogy csak azt hiszem el, amit éppen akkor abban a pillanatban látok?
Köszi szépen :) Megpróbálom ezt én is.
Egyébként beszéltem erről a szüleimmel és említettem nekik, hogy szerintem sok beszólás róluk szólt, pont ahogy te is mondod, de ezt tagadták. Elvileg csak jót akartak és én vagyok túl érzékeny.
Igen ezt gondolják, de attól még nem így van. Még az ovis gyerekem érzéseit se tudom biztosan olvasni, bármilyen nagy is a szívemben a szeretet.
És majd öt év múlva elmeséli, hogy abban a sztoriban ő teljesen más érzésekkel volt benne, mint én hittem.
Úgy tűnik számomra a leírtakból, hogy él benned egy előfeltevés, miszerint a másik szeretetét ki kell érdemelni. Mintha az valami jutalom lenne, amit bizonyos feltételek teljesítése esetén kaphatunk, amiért küzdenünk kell, vagy rendelkeznünk kell vele. Pl.:
- Ahhoz, hogy szeressenek, szépnek kell lenni.
- Ahhoz, hogy szeressenek, sikeresnek kell lenni.
- Ahhoz, hogy szeressenek, humorosnak kell lenni.
Stb.
Biztos így van ez???
A kedvenc pizzád milyen erőfeszítéssel érdemelte ki, hogy megszeresd?
A kedvenc színed mit tett azért, hogy az legyen a kedvenced?
A számodra legkedvesebb hely a Földön mit csináld, hogy imádd?
Semmit. Csak van. Olyan, amilyen. És ez elég.
A szimpátia-választások sok esetben nem valamilyen extra dolgon múlnak, egyszerűen azért szeretjük őket, mert... csak. Mert úgy lettünk huzalozva, hogy az tetszik, ami tetszik. Ennek érdekében annak az objektumnak, vagy élőlénynek nem feltéltelnül kellett tennie semmit.
Tehát: biztos, hogy kell bármit is tenned, hogy a párod szeressen? :) Nem lehet, hogy egyszerűen csak Te vagy az ő kedvenc pizzája?
Skizofrenia esetén vannak ilyen paranoid gondolatok.
Ha csak light akkor simán paranoias vagy ennyi
2-es vagyok, amikor azt írtam, kötődési zavar lehet a gond, akkor arra utaltam, hogy nem jól szerettek. Abban a gyerekben alakul ki kötődési zavar, akit nem szerettek feltétel nélkül.
Szakember rengeteget tudna segíteni.
Igen pontosan ez van #14, köszi hogy megírtad :)
#16 Igen ez 100%, legalább is nagyon ezt mutatták, csak akkor voltak jófejek velem, ha jó tanuló voltam vagy jó gyerek
Ajánlok neked egy könyvet a témáról:
Orgvos-Tóth Noémi: Örökölt sors
Szia!
Írtad, hogy a Te családod gyermekkorodtól kezdve rosszul mutatta ki a szeretetüket. A rosszul megélt gyermekkori érzések (amik közé tartozik a szeretve lenni érzés) később, kamasz- illetve felnőttkorra manifesztálódnak, és a Tiédhez hasonló jelekben, érzésekben nyilvánulnak meg. Nekem innen kötődési zavarnak tűnik, illetve érdemes lenne feltérképezni az önbizalmi szintedet párkapcsolatok terén, ugyanis még ez is egy logikus és gyakori magyarázat lenne. Mindkettő pszichológusi kompetencia, javaslom keress egy megbízható, szakmájában sikeres, jó véleményekkel és értékelésekkel rendelkező szakembert.
Szóval felnottkent azért szorong mert gyerekkoraban vmi rossz volt, nem azért mert mem vitte semmire és 0 önbizalma van és rossz az egész élete.
Amikor mindig keressük a külső tényezőt hogy miért rossz nekem ahelyett hogy belatna saját maga formálta magát ilyenné felnottkent az sose gyógyul meg.
Ha annyira komolyan gondolná a kérdező már rég keresett volna egy pszichologust de ehelyett is csak a gykra ír kerdeseket. Ez is csak egy egyszerű út keresese
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!