Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ha stressz miatt extra étvágyt...

Ha stressz miatt extra étvágytalanság gyötör az is kihathat a mentális jólétre?

Figyelt kérdés

Elmúlt fél évem nagyon stresszes. Nincs étvágyam sokszor, és nem is eszek ez által. Általában 1 nap 2x eszek akkor is nagyon kis dolgokra kell gondolni.

Mellette ilyen nasi sincs.

Sokszor úgy érzem hogy azért vagyok rosszul mert mondjuk 16 órája nem ettem.

Ezt úgy kell elkepzelni, hogy eszek du 6kor valamit, utána munkában nem eszek délután 2ig semmit. Vagy addig amíg nincs vége a munkának.

Folyadékot fogyasztok egyedül de azt is vizet, abból meg van a rendszeresseg.

Lehetek néha attól is rosszul hogy ilyen keveset és ritkán eszek?

2023. jún. 12. 16:12
 1/3 anonim ***** válasza:

Ki bizony. A stressz a szervezeted egészére kihat. Nagyon súlyos bajokat okozhat.

Selye János - Életünk és a stressz

2023. jún. 12. 16:20
 2/3 anonim ***** válasza:

1-#-ey vagyok.

Nem veszed magadhoz a megfelelő kalóriát, ásványi anyagokat, vitaminokat, fehérjéket, stb.

Kilúgozod a szervezetedet. Rövid úton a teljesítményednek annyi, az idegeid tönkremennek.

2023. jún. 12. 16:23
 3/3 anonim ***** válasza:
Persze, ilyen kevés étel mellett nem is csoda, hogy rosszul szoktál lenni. Elhiszem, hogy nincs étvágyad a stressz miatt, de azért próbálkozz bevinni a megfelelő mennyiségű kalóriát és tápanyagokat, mert ennek hosszabb távon komolyabb következménye is lehet.
2023. jún. 12. 16:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!