Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Az egyik barátom "kiesett" az...

Az egyik barátom "kiesett" az erkélyről , de nem tudom, hogy kezeljem?

Figyelt kérdés

Pár hete történt.

Elmondása szerint csak baleset volt. Szerintem szándékosan csinálta. Mindig is viccelt az öngyilkosságról, depresszióról. Rengetegszer mondtam , hogy menjen és beszéljen vkivel, kérjen segítséget, akár orvostól is. Amikor rákérdeztem hogy van és stb. mindig kerülte a témát és letagadott mindent.

Most furán érzem magam körülötte, nem tudom, hogy beszélgessek vele stb. (nem tudom miért)

2023. máj. 26. 14:39
 1/4 anonim ***** válasza:
8%
Hagyd, szakítsd meg vele a kapcsolatot.
2023. máj. 26. 14:55
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Ha gyakran megemlíti a depressziót, öngyilkosságot, az elég nagy jel hogy öngyilkos hajlama van, nem viccel az ember csak úgy ezekről állandóan.

Próbálj meg vele úgy beszélni, hogy tudja hogy ott vagy mellette ha szüksége van segítségre. Lehet nem vagytok elég jó barátságban vagy ő érzi így, hogy nem akar veled ezekről nyíltan beszélni. Viszont szüksége van a támogatásra, lelki segítségre.

Milyen magasan volt az erkély és mi oknál fogva volt ott? Ott lakik, vagy tényleg csak akkor ment fel? Ha elég magasan is van, lehet azt gondolhatta hogy abból lehet halál. Esetleg kérdezd meg hogy esett ki. Ha korlát is van, elég valószínűtlen tud lenni hogy véletlen esik ki.

Volt mellette valaki amikor leesett?

2023. máj. 26. 18:07
 3/4 A kérdező kommentje:

Az ötödikről és ott lakik. Azt mondta, hogy megszédült, de nem igazán értem, hogy eshetett le.

Én azt hittem, h jóban vagyok, de ki tudja már.

2023. máj. 26. 18:23
 4/4 anonim ***** válasza:
És mi baja lett?
2023. máj. 26. 23:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!