Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogyan dolgozzam fel ezt a...

Hogyan dolgozzam fel ezt a traumát?

Figyelt kérdés

Tegnap balesetem történt. Nemcsak pont arra gondoltam, hogy mi lenne ha, hanem már tíz perce ezen gondolkodtam, hogy mit csinálnék, hogy kéne kezelnem, ha ez megtörténne.

A baleset pillanatában is azon agyaltam, hogy basszus, nem hiszem el, ezen gondolkodtam és ettől sokkal jobban megijedtem, mint a balesetről.

Nem tudom eldönteni, hogy azért történt meg, mert sokat gondoltam rá elég intenzíven, ezért bevonzottam, vagy megéreztem, hogy ez lesz.

Magát a balesetet szerintem fel tudom dolgozni, de ezt nem. Mivan ha megint valami rossz dolgot bevonzok magamnak?

2023. máj. 21. 22:59
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Állítsd meg az ördögi kört az agyadban, gondolj bármi másra, ami leköti a figyelmed. Nehéz lehet, mert tudom milyen, én is beszuggerálom amiktől félek, annyira rászorongok, más megoldás nincs, le kell kötni a figyelmed, olyan cselekvésekkel, amikhez nagyon ott kell lenned a jelenben pl autóvezetés, keresztrejtvényfejtés, belemerülni egy filmbe, könyvbe stb. Egy idő után ez automatikussá válik, és nem jönnek a rossz gondolatok, illetve amint jön, egyből mondd magadnak, hogy most elég, leállsz vele, és átfordítod magadban pozitívvá, jó kimenetelűvé a jövőbeni képzeteket. A balesetet pedig próbáld feldolgozni, légy türelmes, hagyj időt magadnak, megérezted, hogy meg fog történni, de bűntudatod semmiképp ne legyen, máskor ezek a megérzések jól jönnek úgymond előjelnek, jelzésnek, hogy elkerülhesd az adott szituációt.
2023. máj. 21. 23:07
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Aludj rá pár napot, hátha megnyugszol, tiszta fejjel máshogy látod a dolgokat. Hiszek abban, ha valamit szeretnénk elkerülni és arra sokat gondolunk, akkor előbb-utóbb a közelébe sodorjuk magunkat. Pl:. Lakótársakkal éltem együtt, mindenkit kioktattam melyik bögréhez nem nyúlhatnak, nehogy baja legyen,mert nagyon fontos családi emlék.

Amikor mindenki tudott róla, puff kiesett a kezemből és sok darabra törött. Úgy gondolom, ha nem pörögtem volna ennyit rajta, mindig meglenne.

Milyen baleset történt?

2023. máj. 21. 23:13
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Akarattal, pozitiv hozzá állással, fel lehet hamar dolgozni! Nem kell rajta sokat “agyalni” megtörtént, rosszabbúl is történhetett volna, - ezért örülnöd kell, hogy nem lett komoly bajod bellőle. Inkább megérezted, hogy valami rossz fog történni!
2023. máj. 21. 23:47
 4/4 Kései Sirató ***** válasza:
100%
Jó dolgokra koncentrálj! A rosszakra ne is gondolj! Úgy tudod megtenni, hogy annyi jóra gondolj, hogy ne legyen mellette hely a rossz gondolatoknak.
2023. máj. 22. 12:55

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!