Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Folyamatos éveken át tartó...

Folyamatos éveken át tartó testszégyenítés okozhat traumát?

Figyelt kérdés

14 evesen anorexiás lettem,rengeteget fogytam és úgy is kövérnek láttam magam.Nagy nehezen kilábaltam belőle,edzeni kezdtem egészséges súlyom lett 157cm-hez 50kg.

Jelenleg 22 éves vagyok és mindig kapok valami negativat.

Vagy a tanárom szól be,hogy nem jól edzek,hogy nem elég izmos a fenekem,hogy nem jól edzek mert hizok.

De volt,aki ugyanebben az időben azt mondta,hogy sokat fogytam,járok még edzeni?

Miért érdekli ennyire az embereket?

Kezdem megint azt érezni,hogy bele fogok esni az evés zavarba,és már megint bűntudat jön rám ha eszek

Gyűlölöm a testem és nem tudok ebből kiszakadni

Nem vagyok kövér, még is mindig velem törődik egy két ember.

Exem is mindig megemlítette hogy nagy a karom ,hogy már nem látszódnak a kockaim,holott 5 éve 50-51 kg között mozgok.

Annyira rosszul esik hogy edzek,alig eszek már és bántanak egyesek.

Néha már edzeni vagy utcára sincs kedvem menni,a motivációját is elvesztettem..

2023. máj. 18. 18:04
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Mert agyhalott g4cik.

Én is keresztül mentem ugyan ezen. Soha senkinek nem voltam jó. Ha vékony voltam az volt a baj, ha egészséges súlyom volt az volt a baj.

A mai napig megkapom néhány idősebbtől, hogy jajj milyen szép voltál olyan vékonyan. Basszus konkrétan haldokoltam és kórházban voltam miatta.

Ha az edződ mondd ilyeneket válts!!

Lehet akármilyen jó edző, de annyit nem ér egyik sport sem, hogy visszaess az anorexiàba.

Igaz nem láttalak soha, de állítom, hogy k4rva jól nézel ki. Ennyi. Pont. Hallgass az én véleményemre a többiek negatív véleménye kamu.

2023. máj. 18. 19:11
 2/4 anonim ***** válasza:
Természetesen okozhat igen.
2023. máj. 18. 19:40
 3/4 A kérdező kommentje:
Néha jó a testkepen néha nem.De van,hogy amikor látom hogy a fenekem szépen fejlődött és lapos a hasam aznap beszól valaki,és máshogy látom magam..annyira fáj hogy ennyien bántanak,pedig én annyi mindent megteszek a kulsomert.
2023. máj. 18. 20:26
 4/4 anonim ***** válasza:
Nem tudsz mindig, mindenkinek megfelelni, és nem is kell!
2023. máj. 19. 06:36

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!