Depressziós vagyok de nem akarok antidepresszánst szedni. Ki lehet gyógyulni így?
Terápiával szeretnék felépülni, nem akarok gyógyszereket szedni.
Mondta a háziorvos, hogy antidepresszánst is írathatok fel, korábban voltam pszichiáternél. Én viszont inkább gyógyszermentes terápiát szeretnék.
Voltam pszichológusnál és valóban depresszióról lenne szó. Viszont ő is kérdezte, mikor voltam pszichiáternél, mit gondolok a gyógyszerről stb.
Van pár élethelyzeti nehézség, igen. Hozzátartozó halála, munkanélküliség. Párkapcsolati téren is sikertelen vagyok és a baráti köröm is leépült.
Szóval ezekre mennék rá a terápiával inkább, mert szerintem ezeknek a kombinációja a fő ok.
Köszi a válaszod.
Sajnos a háziállat tilos az albérletemben és költözni nehézkes mert itt nagyon feszült az ingatlanpiac. :/ (Külföldön élek)
Erre nem fogok itt válaszolni, ne haragudj.
Maradjunk annyiban, hogy nem fogok már többet Magyarországon élni.
Jól beállított gyógyszerezés mellett nincs mellékhatás. Vagyis hosszútávon nincs. Illetve a gyógyszeren még mindig jobb mint nélküle.
Sajnos a pszichiátriai kérdésekben a társadalomra hallgatunk, nem az orvosokra. De a nap végén az orvos az aki ért hozzá, nem a családtagjaid, nem az internet. Érdekes módon ha valakit cukorbetegséggel diagnosztizálnak, akkor senki sem ellenkezik. Az orvosnak igaza van, szedd az inzulint. A pszichiátriai betegségekre való gyógyszereket miért ellenzik annyira az emberek? Ezek is sima betegségek, csak ezek kvázi láthatatlanok a laikus szemével nézve.
Azt kell megértenie mindenkinek, hogy a pszichés betegségek sem többek kémiai problémánál. Akinek működik a terápia, azt elküldik oda. Feleslegesen nem fognak gyógyszerezni. Ezek az emberek nem is igazi mentális betegek, hanem rosszul ítélik meg önmagukat, a világot, stb. Nekik működik a viselkedésterápia. Ha változtatnak magukon, akkor jobban fogják érezni magukat.
De aki tényleg súlyos depresszióban szenved, annak gyógyszerre van szüksége. Egy régóta fennálló kémiai problémát nem tudsz akarattal meg ezzel-azzal helyrerakni. Egyszerűen nem így működik a természet.
Sok ember nem is tudja, hogy amúgy egy teljesen jól kezelhető problémája van. Nem beszélünk ezekről, nincs oktatva a nép, ami nagy baj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!