Érdemes első körben pszichiáterhez mennem a szorongásommal, depressziómmal?
Sajnos nincs túl nagy jövedelmem, nem-igazán engedhetem meg magamnak, hogy rendszeresen pszichológushoz járjak (jártam már hosszabb ideig is, túl sokat egyébként sem segítettek). Arra gondoltam, hogy pszichiáterhez fordulok, aki írna fel gyógyszert, és lehet azzal már valamennyire orvosolva lenne a problémám (gyomorideg a szorongástól, túlagyalás, szinte állandó idegesség, letargikus hangulat).
A gyógynövényes szorongásoldók és nyugtatók nekem nem segítettek, kb annyit ért, mint erdőtűzhöz a vízipisztoly.
Az lenne a kérdésem, hogy önmagában a gyógyszerek is tudnak segíteni ezen? Érdemes ezeket kezeltetni kizárólag pszichiáterrel? Régebben Rivotrilt szedtem, de nem mertem túl sokáig szedni, mert nem akartam hozzászokni. Antidepresszánst soha nem szedtem még, de érzem, hogy nagyon nem vagyok jól és valami megoldás kéne. Bár félek a hozzászokás veszélyétől és a tünetektől, de ha ez segítene, akkor belevágnék.
Ki mit javasol, mi az, ami igazán tud segíteni?
Szívesen fogadom a tapasztalatokat is, hogy kinek mi segített a depresszión és a szorongáson.
(Nem magamat diagnosztizáltam, kezeltek már ezekkel a betegségekkel, és ez azóta sem múlt el, talán még romlott is az állapotom.)
Szia! Persze, hogy érdemes. A szorongàsnak ès depressziónak ugyanis biokèmiàja IS van az agyadban. A gyógyszeres vèdelem ilyen fokú szorongàs depi esetèn önmagàban is mondjuk 60-70% ban tünetcsökkenthet. Az elvitathatatlan, hogy amint az ember ismèt terhelhető ennek hatásàra, akkor sajàtítson el technikàkat , stresszkezelès, stb. Egyèbkent az ún. Endogèn depresszió pl semmi pszichès rosszullèt miatt van csakis biológia. Azaz agyi anyagcsere zavar.
Ne fèlj gyógyszerelni, ezek azert vannak, hogy jol legyel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!