Ha úgy érzem nyugtatóra lenne szükségem a házi orvosomhoz menjek el első körben?
Ő ír fel nekem csak így ilyen gyógyszert, vagy legalább tovább küld pszichiáterhez? Mert ha elzavar egy Valeriana relaxal, azzal nem leszek előbbre. A Remotive extrát szedem már egy ideje, de nem elég sajnos.
Anyukámnak más a házi orvosa, de neki írt fel simán az övé. Csak ugye félek, hogy nekem majd azt mondjak fiatal vagyok és nem írnak fel. Amúgy 25 éves múltam.
És elég ha annyit mondok neki, hogy stresszes a munkám, ami miatt már teljesen kivagyok, meg rosszul alszok?
Nem akarok bele menni a részletekbe, meg mártírkodni se szeretnék, csakhogy kapjak gyógyszert.
A tüneti kezelés sose oldja meg a problémákat. ha elkezdesz valami komolyabb gyógyszert szedni, az is csak addig segít, amíg a szervezeted megszokja és utána még nehezebb lesz helyrehozni magad.
Sportolás valószínűleg többet használna. Illetve ha tönkretesz a munkád, akkor érdemes lenne váltani is (ha nem tudod megtanulni kezelni a munkahelyi stresszforrásokat).
Citromfű kapszulát szedtem egy ideig. Nem vagyok annyira teás, úgyhogy azt nem tudnám hosszútávon naponta inni (ahogy gondolom kellene). De majd lehet megpróbálok rászokni.
Igazság szerint már volt, hogy vettem be nyugtatót, amikor nagyon kiborultam, és én elsősorban így gondolnám szedni, hogy csak amikor "rohamom" van (nem találtam rá jobb szót). Tudom, hogy erről az esetenkénti szedésről megoszlanak a vélemények, de olvastam, hogy valakinek így írták fel. Sajnos, ha kiborulok, többek között magamon vezetem le a feszültséget. Pl. volt, hogy kalapáccsal rávágtam a kezemre, beleütöttem a falba stb. Nem akarom, hogy tovább fajuljanak ezek a kiborulások és szerintem az a kisebb rossz, ha ilyenkor inkább "kiütöm magam" gyógyszerrel.
1. Én rendszeres szedője voltam a xanaxnak évekig. Most 1 év kihagyás után megint szedem. Először napi 3 x 1,5 mg volt az adagom, most 2 x 0,75. Soha nem vettem és veszek be többet vagy soron kívül. Erről annyit, h ISZONYÚ addiktív.
2. Ahogy 6-os írta, az nagyon jó: "Szóval érdemes lenne életmódot váltanod. Rendszeres sportolás, elegendő pihenés, természetbe kimozdulás, koffein és alkohol kerülése (ha most fogyasztasz), mind segítene, hogy elmúljanak az ilyen kirohanásaid. Illetve kiborulás esetén elmenni futni is egy elég jó megoldás lehet."
3. Amit 8-as írt, részben jó, részben rossz. Az alkohol is NAGYON addiktív. Talán 1-1 sör időnként oké, mert nem erős, nyugtat és hamar kiürül. De nagyon kell vigyázni, h a heti 1 doboz sörből ne legyen napi 1 doboz, aztán napi 2, aztán bor, pálinka.
És a fű az arra érzékenyeknél NAGYON súlyos szorongást, pánikrohamot idézhet elő (pl. nálam ez volt, így életemben 1x volt hozzà "szerencsém"). Hosszabb távú fogyasztása is okozHAT nagyon komoly problémákat (egyik exem haluzott tőle). Szóval csak óvatosan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!