Máté Gábort miért vádolják az orvosi etika szabályainak rendszeres és durva megsértésével?
Figyelt kérdés
Kerestem, de semmi konkrétumot nem találtam, tudja valaki, mit követett el, már ha elkövetett valamit?2023. ápr. 23. 23:33
1/7 A kérdező kommentje:
Ej, a gyk. megint elrontotta a címkézést :D
2023. ápr. 23. 23:34
2/7 anonim válasza:
Ez engem is érdekelne, gondolom te is azért kérded, mert láttad az idei lapos föld díj 5 jelöltje között. A többit megértem, de hogy ő mit keres köztük... és ez az indok.
3/7 anonim válasza:
Mert sok olyasmit allit, ami egyaltalan nincs bizonyitva. Es a vegzettsege miatt elhiszik azok, akik kovetik.
4/7 A kérdező kommentje:
@2: az egyik indok, hogy túlhangsúlyozza a betegségek lelki okait, amivel tényleg lehet vitatkozni, de pont nem ő az, aki áldozathibáztatásig viszi a dolgot, vagy a gyógyításról tereli el a figyelmet. A másik indok az etikai szabályok megsértése, de ha igaz, akkor miért titkolják mélyen, hogy mivel?
2023. ápr. 24. 00:42
5/7 anonim válasza:
Aki szembemegy az érdekeltségekkel az így jár. Valószínűleg sok igazságot tár fel és ezért támadják. Féltik a hatalmukat, akiknek a megélhetése függ attól, hogy miket mond. Szeretik az embereket tévhitekben tartani, mert az hoz nekik a konyhára, pedig az egyenes út is legalább annyira járható, csak ezt nem igazán merik meglépni.
6/7 anonim válasza:
Nézd meg ezt a társaságot, olvasgass bele az okoskodásukba. Nem találsz semmit, ő pedig teljes joggal állítja, hogy a születésünk óta (de akár fogantatásunk óta) minket érő hatások segíthetik vagy gátolhatják az egészséges életet. És mindenhol azt hangoztatja, hogy orvosi kezelés mellett(!) tegyük rendbe az érzelmi életünket is, akkor akár végzetesnek mondott betegségekből is nagyobb az esély a visszatérésre. Amúgy valami 2000 ember szavazott, "óriási" jelentőségű bírálóbizottság.
7/7 anonim válasza:
Azt írták valahol a Laposföld díj kapcsán, hogy a Harry herceggel folytatott beszélgetése, és az abban megjelenő egyrészt azonnali, tehát bizonyítatlan diagnosztika, másrészt az a tény, hogy ezt a nyilvánosság előtt csinálta.
Egyébként süt ebből az előítélet, hiszen a Harry herceggel való beszélgetése épp azért volt nyilvános, hogy ez nyilvánosan történjen, kvázi ha Harry herceg ezt jóváhagyta, akkor az ugyan orvosetikailag még mindig probléma, de morálisan nincs vele gond. Szóval ez tipikusan az a szőrözés, minthogy a piros lámpán ne menjünk át akkor se, ha derül napsütéses időben látjuk, hogy az egész város kihalt és nincs a környéken egy teremtett lélek se, merhá' piros.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!