Ez milyen mentális betegség lehet?
Az elmúlt hónapokban már csak a rosszkedv az életem része
ritkán vagyok boldogok néha mikor már téleg ki vagyok az élettől akkor vagdosom magam de csak a combomon csináltam de már a kezemre is át tértem és szokszor foglalkoztat az a gondolat mi lenne ha nem lennék ha öngyilkos lennék talán mindenkinek jobb lenne
Ezekről a dolgokról a szüleimnek nem szeretnék mesélni egyszer szoba hoztam hogy vannak velem ilyenek aztán azt mondtak hogy ugyan olyan vagy mint a xy egyik család tag... Peddig nem és érzem hogy egyre rosszab
Ez mi lehet
Segélyvonalat fel ne hívd
Borzalmasak
Ne hallgass senkire, hogy neked XY bajod van. Ezt csak egy PSZICHIÁTER szakorvos mondhatja meg neked. Ő képzett a mentális gondok diagnosztizálásában és kezelésében.
Ha vagdosod magad, és/vagy szuicid gondolataid vannak, akkor az első dolog:
Nyugodj meg, nincs veled semmi probléma mint emberrel, csupán nem jó az agyi kémiád feltehetőleg. El kell menni orvoshoz, akivel beszélgetsz kicsit. Elmondod milyen problémáid vannak, kérdez tőled, te pedig válaszolsz. Ezek után felállít egy diagnózist, és szükség szerint beutal terápiára és/vagy felír gyógyszert.
Mivel kiskorú vagy még, ezért nem a gyógyszer lesz az első, vagy ha igen, akkor is nagyon körültekintően fognak eljárni.
Beszélj szüleiddel erről, hogy ilyen problémáid vannak, és tudod, hogy ez nem jó, de magadtól nem tudod megoldani. Professzionális segítségre van szükséged, és vigyenek el dokihoz.
Ne szégyelld. Én is mentális beteg vagyok, a gyerekkoromban is az voltam, de nem tudtam mit kéne tennem. Csak évekkel később mentem el pszichiátriára, viszont ez volt életem legjobb döntése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!