Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Akik pszichológushoz járnak/já...

Akik pszichológushoz járnak/jártak, mire jutottatok? Segített?

Figyelt kérdés

Én 5 hónapja járok és sok mindenre rájöttem mi miért van, mit miért gondolok úgy, ahogy, mi az, amit tévesen gondoltam eddig. Most vagyok a mélyponton, szomorú vagyok, egész nap ezen kattogok hetek óta... De tudom hogy jobb lesz.

Nektek milyen tapasztalataitok vannak?

2023. ápr. 19. 12:28
 1/8 anonim ***** válasza:
84%
Rossz tapasztalataim vannak. Jobb esetben csak simán felesleges volt, rosszabb esetben még sokba is került.
2023. ápr. 19. 12:41
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Komoly eseteket nem igazan vallalnak fel, megoldani meg vegkepp nem tudjak mert persze a betegtol is fugg.

Komoly esetre gondolok ha valaki ongyilkossagi tortenettel rendelkezik.

Parkapcsolati problemakra, szorongasra, depresszio bizonyos fajtaira meg egyeb mentalis dolgokra jo, ra tudjak vezetni az embereket ilyen esetekben az utra.

De mondom komolyabb mentalis betegsegekre 1 - 2 probat meger, de tobb evig jartam kb. 6 - 8 pszichologushoz egy par eve, nem igazan segitettek nekem. Voltam magannal, voltam korhazi pszichologusnal, csoportvezeto pszichologusoknal, de nem.

Persze igy utolag azt mondom az a penz elmehetett volna masra, de honnet tudtam volna ezt.

Minden esetre 1 - 2 probat meger hatha segit.

2023. ápr. 19. 13:40
 3/8 anonim ***** válasza:
74%
Sajnos nem tudott segíteni, kirakott.
2023. ápr. 19. 15:05
 4/8 anonim válasza:
83%

Éveket jártam , többhöz is, egyik se ért SEMMIT, de a világon semmit, horror összegbe fájt és semmit nem ért egyik se.

Be ne tedd a lábad, inkább idd el a pénzt még annak is több értelme van. Egy lépést ne tegyél egy fillért ki ne adhjál mert nulla értelme van.

2023. ápr. 19. 18:47
 5/8 A kérdező kommentje:
Én már 5 hónapja járok és nekem segített. Persze van olyan amit eddig is tudtam, de új dolgok is kiderültek. Nagyon hálás vagyok, hogy elmentem, csak most még nagyon rosszul vagyok, ez a mélypont része.
2023. ápr. 19. 20:19
 6/8 anonim ***** válasza:

Én már majdnem 3 hónapja járok, sok újat nem tudtam meg magamról, inkább olyan dolgok voltak amiket tudtam csak nem figyeltem rájuk tudatosan.

Jelenleg ott tartok hogy nem igazán akar jönni semmi egy ideje, de bízom benne hogy majd idővel meglesz.

Neked mikor voltak az első ilyen felismerések, hogy rájöttel mi miért van?

Az én pszichológusom szerint, nem kell keresni okokat meg magyarázatot sem.

2023. ápr. 21. 12:29
 7/8 A kérdező kommentje:

Nem olyan régen, úgy 4-5 hónap után, mert amiket előtte beszéltünk át, mind tudtam. Az utóbbi kb 1 hónapban volt az, hogy már be tudtam szinte egyből azonosítani a problémát. Korábban csak szimplán bántott valami, most meg már pontosan tudom, hogy pl azért viselem rosszul és kezdek el bőgni egyből, ha egy nálam idősebb ember kiabál, mert engem nem hallgattak meg a szüleim soha, sosem volt igazam, csak el kellett viselnem, ha kiabáltak és szidtak. Vagy pl van egy ember, akit nagyon utálok, pedig velem kedves volt, sosem mondott rólam semmi rosszat. Rájöttem, hogy az a bajom vele, hogy ő sok hibát elkövetett a családjával kapcsolatban, mégis szeretik, támogatják, segítenek neki, én meg sosem csináltam durva dolgokat, mégis folyton éreztetik velem a mai napig, hogy csalódást okoztam és nem kedvelnek.

Jó volt ezekre rájönni, persze hetek óta sírok és szomorkodok, de egyben felszabadító érzés, hogy tudom, mit miért érzek.

Az is jó, hogy a pszichológus objektív. Amit ő mond rólam, azt komolyan is gondolja. Nem elfogult.

2023. ápr. 21. 12:36
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Már megint kérdezem, hogy kiknél jártatok? Persze, vannak kontárok, de nem mindenki, nekem olyan is segített akihez csak 3 hónapig jártam és még csak nem is személyesen, sőt rengeteg trauma és stresszkezelési technikát is tanultam tőle.
2023. ápr. 21. 20:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!