Hogyan juthatnék el pszichiáterhez? Szüleim nem engedik
Szóval 17 éves vagyok és úgy érzem, hogy depressziós.
A szüleim ebből nem sokat vettek észre, de mostanában annyira rosszabbodott a helyzet, hogy mondtam anyának, hogy szeretnék elmenni pszichológushoz. 1 hónapig jártam, de igazándiból csak rontott a helyzeten. Nem értett meg, és úgy érzem, nem érzékelte a helyzetem súlyosságát.
Szóval mostanában még rosszabbul vagyok, vagdosom magam és öngyilkossági gondolataim vannak és a sportot amit eddig csináltam azt is abbahagytam. Konkrétan csak ülök a szobámban és semmit sem csinálok. Ráadásul jövőhéttől iskola is van, azt is gyűlölöm.
A vagdosásról persze semmit sem tud senki.
Nem látok ebből kiutat. Még utolsó lehetőségként egy pszichiáternek adnék lehetőséget úgymond, hátha ő ért is a munkájához, nem úgy mint a pszichológus xd.
De a szüleim hallani sem akarnak róla, mert gyógyszert írna fel.
De én már nem bírom így ezt tovább, nagyon fos így élni.
Légyszi segítsetek
Milyen pszichológus volt, honnan szedtétek? Mondtad neki, hogy falcolsz és öngyilkossági gondolataid vannak? Hogy érted azt, hogy nem értett meg, mit mondott?
Menj el a háziorvoshoz, és ő beszéljen a szüleiddel. De te is mondj el nekik mindent; hogy értenék meg, hogy milyen állapotban vagy, ha titkolod előlük?
A pszichiátriára nem lehet csak úgy beesni, időpontot kell kérni. Ráadásul gyerek-pszichiáter alig van. Lehet, hogy jó lenne egy gyerek klinikai szakpszichológus is, de ahhoz a szüleid kellenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!