Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogyan juthatnék el pszichiáte...

Hogyan juthatnék el pszichiáterhez? Szüleim nem engedik

Figyelt kérdés

Szóval 17 éves vagyok és úgy érzem, hogy depressziós.

A szüleim ebből nem sokat vettek észre, de mostanában annyira rosszabbodott a helyzet, hogy mondtam anyának, hogy szeretnék elmenni pszichológushoz. 1 hónapig jártam, de igazándiból csak rontott a helyzeten. Nem értett meg, és úgy érzem, nem érzékelte a helyzetem súlyosságát.

Szóval mostanában még rosszabbul vagyok, vagdosom magam és öngyilkossági gondolataim vannak és a sportot amit eddig csináltam azt is abbahagytam. Konkrétan csak ülök a szobámban és semmit sem csinálok. Ráadásul jövőhéttől iskola is van, azt is gyűlölöm.

A vagdosásról persze semmit sem tud senki.

Nem látok ebből kiutat. Még utolsó lehetőségként egy pszichiáternek adnék lehetőséget úgymond, hátha ő ért is a munkájához, nem úgy mint a pszichológus xd.

De a szüleim hallani sem akarnak róla, mert gyógyszert írna fel.

De én már nem bírom így ezt tovább, nagyon fos így élni.

Légyszi segítsetek

2023. ápr. 16. 17:01
1 2
 1/14 Zcom09 ***** válasza:
87%
A szüleid nem tudnak sok mindent kezdeni azzal ha elmész az orvosodhoz és kérsz beutalót. Menjél el és kérj segítséget, ugyan annyi jogod van orvoshoz mint bárkinek.
2023. ápr. 16. 17:15
 2/14 anonim ***** válasza:
92%
Ehhez nem kellenek a szüleid. Haziorvoshoz egyedül elmész, őszintén elmondod a gondodat, azon ne kattogj, hogy mit fog szólni, adjon beutalót pszichátriai szakrendelésre. Ez a dolga, hogy segítsen. Ha van esetleg valaki, barát, barátnő, közelálló személy, megkérheted, hogy kísérjen el.
2023. ápr. 16. 17:18
 3/14 anonim ***** válasza:
89%
Közben olvastam egy másik kérdésnél, hogy beutaló sem szükséges. Egyenesen oda menj holnap.
2023. ápr. 16. 17:19
 4/14 anonim ***** válasza:
3%
18 év alatt pszihiater nem írhat gyógyszert szerintem.
2023. ápr. 16. 17:29
 5/14 anonim ***** válasza:
100%

Milyen pszichológus volt, honnan szedtétek? Mondtad neki, hogy falcolsz és öngyilkossági gondolataid vannak? Hogy érted azt, hogy nem értett meg, mit mondott?

Menj el a háziorvoshoz, és ő beszéljen a szüleiddel. De te is mondj el nekik mindent; hogy értenék meg, hogy milyen állapotban vagy, ha titkolod előlük?

A pszichiátriára nem lehet csak úgy beesni, időpontot kell kérni. Ráadásul gyerek-pszichiáter alig van. Lehet, hogy jó lenne egy gyerek klinikai szakpszichológus is, de ahhoz a szüleid kellenek.

2023. ápr. 16. 17:39
 6/14 anonim ***** válasza:
90%
Jaj dehogynem írhat, ez baromság. Már gyerekeknek is írhatnak fel szinte mindent. Nyilván úgy, hogy előtte beszél veled és próbál neked való gyógyszert felírni.
2023. ápr. 16. 17:40
 7/14 anonim ***** válasza:
100%
Ha fővárosi vagy, akkor pl. a Nap-körbe elmehetsz magán pszichiáterhez. Oda nem kell beutaló sem. Biztos van magán vidéken is.
2023. ápr. 17. 13:25
 8/14 anonim ***** válasza:
0%
Mentővel vitesd be magad bárhonann,a "szüleidnek pedig add ki az útját!"Ezek nem szűlők !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
2023. ápr. 17. 17:59
 9/14 A kérdező kommentje:
Azért ezzel nem értek egyet utolsó. Nagyon szeretem a szüleim, és nagyon sok mindenben támogatnak. Ebben nem, mert féltenek. Emiatt persze szar helyzetben vagyok de attól még nagyon jó szülők és sok mindenért nagyon hálás vagyok nekik.
2023. ápr. 17. 19:01
 10/14 anonim ***** válasza:
0%
ennyi!!!
2023. ápr. 17. 19:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!