Egy transzneműnek tranzíciójának megkezdése előtt szüksége van egy pszichológus és egy pszichiáter szakvéleményére. De bármilyen szakembert választhat erre? Egy ilyen szakvéleményt egy klinikai szakpszichológus is tehet?
Szia!
A fizikai tranzíció (hormonterápia) megkezdéséhez két szakvélemény kell, egy pszichiáter orvos szakvéleménye és egy klinikai szakpszichológusé. Mindkét szakembernek szerepelnie kell az OKFŐ (országos kórházi főigazgatóság) listáján, itt van hozzá a kereső: [link]
Niki
(Első leírta én csak bővítem)
Magyarban egyre kevesebb az orvos aki adhat ki sajnos és pl csoportok nélkül nagyon nehéz találni normális orvosokat (facebook-on érdemes keresni ilyen csoportokat)
annyival kijavítanálak jogy pszichodokit nem olyan nehéz találni, akár tb-s rendelésre is el lehet menni (èn is tb-s szakemberektől szereztem be a szskvéleményeim) a szakmai irányelvek szerint kell foglalkoznia mindenkivel, máskérdés hogy emberileg hogy áll a pácienseihez. de a legjobb fórumokon èrdeklődni hogy kinek milyen tapasztalatai vannak a különböző dokikkal.
amit nehezebb találni az az endokrinológus aki felírhatja a HRT-t, én is csak az ország tùlfelén találtam
Niki
Igen, Kiskunhalast én is ajánlom. Nekem is Bordás doktornő az orvosom.
Niki
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!