Középsúlyos kényszerbeteg és bipoláris depressziós vagyok több mint 20 éve. Nehezen alszom, néha szorongok. A gyógyszereim listája az alábbiakban. Szerintetek melyik fölösleges, haszontalan? Melyik van ugyanarra a betegségre? Melyiket csökkentsem?
Napi gyógyszereim: reggel 1 Anafranil 75 mg, 2 Escitil 10 mg, 1 Betaloc Zoc 50 mg, 1 Atorva Teva, 1000 mg Mecformin, 40 mg Valsacor, 1 Frontin.
Kora du: 1/2 Anafranil, 1 Escitil, 40 mg Valsacor, 1 Esomeprazol
Kora este: 1/2 Anafranil, 10 mg Escitil, 1000 mg Mecformin, 1 Betaloc Zoc. Éjjel 22 óra: 1/2 Anafranil, Kventiax 100 mg, 100 mg Ketilept, 100 mg Lamolep, 1 Dulsevia 90 mg. 1-2 Frontin. Hajnalban: 37 mg Anafranil (fél szem). Melyiket csökkentenéd, mennyivel? Miért?
17-es vagyok, kieg.: a Kventiax és Ketilept ugyanaz a hatóanyag (!), a Lamolep a bipoláris depreszió akut fázisában kifejezetten ellenjavallt, a Dulsevia pedig csak óvatossággal alkalmazható. Tájékoztatásul pedig ezt ajánlanám rövid összefoglalónak: [link]
De a kezelési protokoll is elérhető: [link]
19
A ketilept és a kventiax ugyanaz. (Ezt már a 10-es és a 18-as is megmondta.)
Mondjuk az átlagember valami miatt ezt képtelen felfogni, egyszerűen elmondani nem tudom, hogy hány embernek próbáltam elmondani, hogy ez a kvetiapin hatóanyag két különböző gyártótól, két különböző néven. A problémát egyébként az jelenti, hogy van belőle "sima" és elnyújtott hatású.
És igen, csinálnak olyat, hogy a simát azért adják, hogy elaludj, az elnyújtottat meg azért, hogy átaludd az éjszakát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!