OCD-nél/kényszerbetegségnél milyen terápia/gyógyszer segített nektek, és mennyi idő alatt?
Tizenéves korom közepétől huszas éveim elejéig amsszívan OCD-m volt, aztán eltűnt pár évre, 2021-ben visszatért, az az év pokol volt, sokkal rosszabb mint előtte, aztán ismét eltűnt.
Nem tudom mi okozza, mert mikor pl visszatért még azt elhet mondani kifejezetten jó dolgok történtek velem, tehát azt sem mondhatnám hogy stressz hozta pl elő.
Kezdésnek Rexetin-t az öngyilkos gondolatok miatt skippelve lett, pedig OCD-re elvileg egyik leghatásosabb, de úgy tudom generikum lehet az is közrejátszott.
Aztán azt hiszem Anafranil-t az a kényszereket, és a szorongást nagyon jól csökkentette, de úgy szédültem, nem voltam képbe semmivel, borzasztó furán éreztem magam már majd-majd hallucináltam sokszor azt érzetem, szóval az is skippelve lett sajna.
Ezután jött az Asentra nem volt olyan vészes, de érdemileg nem segített sokat, de nem is rontott talán szexuális téren egy picit.
Aztán az Asentra az már türhetű volt, de még mindig nem az igazi sajna nem éreztem elég jónak.
Aztán jött a Brintellix amit már több mint fél éve szedek, és első pár hónapban egész jó is volt nem túl erős, de azért segített egy picit ezt a szorongást leküzdeni/nem gondolkodni minden hülyeségen.
Egyébként az összes antidepresszánsnál jelen volt nálam a "személyiségem" változása kicsit kőszívűbb lettem, érzéketlenebb, és ez legbelül zavart engem azóta egy normálisat sírni sem tudtam, pedig néha jól esne az embernek egy-egy stresszesebb nap után. Kicsit hidegebbnek érzem magam.
Egyébként 23 éves fiú vagyok, ha ez érdekel még és leginkább az elején gondolatok terén volt meg a kényszer, most már inkább cselekvések, és kevesebb gondolat. Amikor nem szedtem gyógyszert az volt a jó, hogy egy-egy erősebb szorongás után jött egy megnyugvás, és ez baromi jó érzés volt, hogy egy "roham" vége van, és lehet napokig nem volt olyan erős szorongásom, most kb egy szinten vagyok, és ez nagyon ritkán ing ki nincsenek beható ingerek, nincs változatosság, hogy szorongás/megnyugvás, csak egy síkon van az egész ez zavaró még nekem.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!