Hogyan lehet orvos és gyógyszerek nélkül legyőzni a több éven át tartó kényszerbetegséget?
Szia.
Én 22 lassan 23 éves fiú vagyok, és lassan 2 éve hogy benne vagyok ebben sajnos. Nekem is gallyra ment egy kapcsolatom miatta, hasonló hülyeségeim miatt, mint amiket te gondolsz, csak a mérhetetlen bűntudat, és bizonytalanság miatt beszéltem vele erről, és bumm nem tudott így elfogadni. Sajnos sok ember aki nincs ebben az nem tudja belátni mekkora teher ez, és milyen nehéz ezzel egy hétköznapi átlagos életet élni, akár munkában, akár családban, akár párkapcsolatban. Szerintem segítségre mindenképp szükséged lenne, ha a gyógyszert nem is feltétlen szeretnéd (amit meg tudok érteni) akkor legalább egy pszichológussal való beszélgetés, esetleg ha olyan rendes egy pszichiáterrel. Egyedül ezt leküzdeni, szinte lehetetlen kell a megerősítés afelől, hogy nem vagy őrült, nem gondolsz mindent komolyan, amit az agyad akar hogy gondolj. Ezért ajánlom akár sorstársakkal való kommunikálást is, vagy tapasztalatok megosztását egymással (ez nekem is sokat segített). Ez nem ciki, vagy gáz egy szívbeteg sem megalázva megy a kardiológiára. Te se szégyelld magad amiatt amiről nem tehetsz. Jobbulást, és kérlek a kapcsolatod terén ne kövesd el ugyanazt a hibát, inkább kérj előtte segítséget egy orvostól, mielőtt meggondolatlan beszélgetésbe bonyolódsz.
Ne diagnosztizáld magad. Gyogyszer nélkül pszichológus segíthet. Klinikai szakpszich.
Gyógyszerből főnént antidepit adnak. Szorongáara is jó, de csak tünetet nyom el.
Pszichológus valódi gyógyulást segít.
Akkor kényszergondolat, ha újra és újra az eszedbe jut és nem tudsz szabadulni tőle.
Szerintem segíthet ha elmondod a családodnak, barátaidnak vagy bárkinek akiben megbízol.
En is OCD-s vagyok, és jobb lett mióta terápiára járok, ha nem szeretnél gyógyszert, érdemes lenne beszélned egy pszichológussal, pszichiáterrel, vagy elmenned egy terápiás csoportba, vagy valami ezekhez hasonló
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!