Milyen orvoshoz kell mennem ha erős szociális fóbiával küzdök és valószínűleg kényszerbeteg is lehetek?
"Nincs sajnos pénzem jelenleg magánra így sztkban meg csak pszichiátriai gondozós részeg van így fogalmam sincs hogy az is jó lenne e?"
Amennyiben nincs pénzed magánra, akkor csak ez az egy lehetőséged van.
Teljesen megételek én is így jellemezném az állapotom. Szerintem én tudnák magánhoz dokihoz járni, mármint anyagilag lehet nem viselne meg, de félek belevágni.
Egy ismerősöm ját Sztkba hasonló panaszokkal de mikor új dokihoz került az első alkalommal kényelmetlenül éreztem magát és többet nem ment.
26F
Ha nincs pénzed magánra, menj az sztk-s pszichiáterhez, hátha tud segíteni. Szociális fóbia ellen gyógyszeres terápia is létezik.
Ha nehéz telefonálni, gyakorold a telefon előtt, hogy mit fogsz mondani. Jónapot, ez és ez vagyok, időpontot szeretnék kérni a pszichiátriára. (– Mi a panasza?) Szociális fóbiában szenvedek, depressziós vagyok, alig tudok kimozdulni itthonról.
Mondd ezt ki gyakorlásképpen tízszer-hússzor a telefon előtt, és sokkal jobban fog menni élőben is. Ugyanígy készülj majd a dokival való igazi beszélgetésre is.
Amiatt ne aggódj, hogy elítélnének vagy rosszat gondolnának rólad. Ezek a szakemberek rengeteg ilyennel találkoznak, mint te, az a munkájuk, hogy az ilyen problémával szenvedőknek segítsenek. Sőt igazából a legtöbb, aki oda fordul, valószínűleg sokkal súlyosabb eset, mint te.:)
Mondanám még, hogy ha van valami jó barátod, akkor próbáld vele megbeszélni a problémáidat, de gondolom, nincs olyan barátod vagy barátnőd, akivel ez szóba jöhetne...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!