Üdv!Sajnos egy igen nagy problémával állok szemben!Tudniillik,idén kellett volna megírnom szakdolgozatomat,azonban sajnos a több éve növekvő,kezeletlen depresszióm annyira tönkrevágta az agyamat ,hogy már nem tudom mitévő lehetnék?
Kérdező nagyon be van szűkülve a gondolkodásod, semmiség miatt ölnéd meg magad?!?! Vegyél egy nagy levegőt és mondd meg nekik, 5 perc alatt megvan.
Ha akarod befejezed az egyetemet ha akarod otthagyod. Tanulj meg pár szakmát, ha a kétkezi munka okoz örömet, mellesleg jobban is fogsz keresni ezekkel.
Nem kell senki másnak megfelelned, csak magadnak.
Menj el pszichiáterhez. Segíteni fog kilátni a fejedből. Amint helyrejössz, tudni fogod mit kell tenned a jövőd érdekében. Belülről fog jönni, és magadért fogsz csinálni mindent onnantól.
A szüleid meg el fogják fogadni, hogy igen, rosszul vagy és segítségre szorulsz.
Azért hazudtál, mert beteg a lelked. Meg szerettél volna felelni, de nem tudtad közben menedzselni a lelki világod és az egyetemet is. Ez egyáltalán nem probléma. Azért hazudtál nekik, mert gőze sincs a társadalomnak arról, hogy mi az a depresszió, kényszer, szorongás, stb. Próbáltál normális lenni.
Fel a fejjel: amint megkapod a segítséget, végtelen energiád, kedved, és hangulatod lesz dolgokhoz. Én a kezelésem elkezdése után kezdtem el csak igazán élni. Átmentem egy másik egyetemre, és csúszás nélkül el is végeztem. Ha nekem sikerült, neked is fog. Merj segítséget kérni az orvostól! Az első vizit a legnehezebb. Onnantól minden simán fog menni.
A depresszió egy valós betegség, BNO kódja is van. Ha nem lenne létező dolog, akkor nem költenének millió dollárokat gyógyszerek fejlesztésére, klinikai kutatásokra. Akkor nem létezne a pszichiátria.
Azért nem fogadják el sokan, mert ők maguk is betegek, és tagadásban élnek. A másik ok, hogy aki nem szenvedett egyetlen mentális betegségben sem, annak halvány lila fingja nincs arról, hogy ezeket hogyan kell elképzelni. Egy egészséges ember konkrétan nem érti, nem tudja felfogni, hogy valakinek hogyan lehetnek öngyilkos gondolatai. Egyszerűen képtelenek rá, mert velük soha nem történt ilyen.
Amint orvosi papír is van róla, mondhatnak bármilyen ellenpéldát, de a nap végén akkor is az orvosnak lesz igaza. A családod nem ért a mentális betegségekhez. Az orvos igen. Benne kell megbízni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!