Normális, hogy az antidepresszánstól még rosszabbul érzem magam?
Amióta szedem csak még depressziósabbnak érzem magam, még kevesebb kedvem és motivációm van.
Ráadásul az étvágyam is rosszabb, nincs kedvem se enni. Nagyon félek már, hogy azzal, hogy elkezdtem szedni a gyógyszert csak rosszat csináltam és sose fogom már jól érezni magam. Tudom, hogy csak 2 hét múlva alakul ki a hatása de már félek szedni. Normális ez ilyen gyógyszernél?
Inkább hallgassunk az orvosi képzésben részesült pszichiáter szakorvosokra.
Ha mindent megoldana a beleink állapota, akkor szerinted nem olyan gyógyszereket írnának fel amik rendberakják a bélrendszert?
Biztos gonoszságból írnak fel antidepresszánst. Valószínűleg ezért megy bele sok milliárd dollár a gyógyszerek fejleszésébe. Basszus, ha lenne jobb megoldás, akkor már rég azt követnék az orvosok. Felesleges dolgokra nem költenek kutatásnál pénzeket. Az senkinek nem éri meg.
Amúgy meg nekem az antidepresszánstól javult meg az emésztőrendszerem. Nem fordítva.
Hallgatok a dokimra, mert ő valóban érti az emberi test működését.
Sajnos amire gyógyszert kell szedni, azt nem lehet gyógyítani, csak kezelni. Senki se akar pszichés betegségeket, cukorbetegséget, asztmát, vérnyomás problémákat, glaukomát, egyebeket. Bárcsak tartana ott az orvostudomány, hogy génterápiával vagy akármivel lehessen gyógyítani az ilyen betegségeket. Majd 20-30-50 év múlva talán. A rákot se lehet gyógyítani, csak kezelni és remissziós állapotot elérni. De akinek egyszer volt ilyenje, annál folyamatos kontroll kell. A depressziót, szorongást, egyéb pszichés betegséget is kezelni kell, elérni a remissziót, majd reménykedni benne, hogy az idegrendszer helyreállítja magát miután abbahagyják a gyógyszeres kezelést. Kezeletlen betegséggel sokkal rosszabb élni.
Nem tennék fel erre az életük emberek, nem mennének el dollár milliárdok kutatásokra, fejlesztésekre, ha értelmetlen lenne kezelni a betegségeket. Régen volt lobotómia, azelőtt meg teljes kirekesztés, skalpolás, üldözés. Sokkal humánusabb módszerek, nem? Senki nem tehet arról, hogy olyan az idegrendszere amilyen. A nap végén minden genetika, csak a pszichiátriai kórképekre máshogyan tekintünk, mert ott a gondolatokról, érzésekről, viselkedésről van szó, holott az is biológia meg kémia. Pontosan ugyanolyan betegségek, mint az összes többi, csak aki nem érintett benne, vagy nem szakember, az nem érti meg.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!