Nem gyűlölitek magatokat/felmenőiteket a depresszió miatt? Hogy miért pont nektek kell ezzel élni mikor mi vagyunk a kisebbség?
Csak látom magam körül az egészséges embereket, akikről tudom hogy SOHA nem fogjak megtudni hogy milyen pokoli érzés a depresszió.
Most olvastam egy statisztikát, hogy a népesség csupán 2 százaléka tapasztalja meg a depresszió/apátia valamelyik formáját… 2…. A többi 98 éli világát és soha nem fogja megtudni hogy ez milyen érzés
Sőt nekem pánikrohammal egybekötött depressziom volt, az meg 1000x rosszabb mint az amikor nem bírsz kikelni az ágyból….
GYŰLÖLÖM felmenőim amiért szaporodtak… gyűlölöm. Mivel generációk óta megvan a hajlam, de az anyám véletlenül mégis teherbe esett.
Ti nem utáljátok már az egészséges embereket?
Én meg azt a statisztikát tudom, hogy 5ből 1 felnőtt volt depressziós élete során. És akkor ebben még nincs benne az a réteg, akit nem diagnosztizálnak, mert nem fordul orvoshoz.
Ha egy kicsit megnézed hogy élenek az átlag emberek, látni fogod, hogy nem olyan ritka ez.
Az más kérdés, hogy társadalmilag stigmatizált, szóval sokan nem kezeltetik, meg leplezik is.
11 hat nem úgy mint én… érettségi után kezdődött, az iskolát is nehéz volt elvégezni és ennek már 10 éve
Kb 1500 alkalom volt amikor a földön fetrengtem a pánikroham közben és fogtam a penget a kezemben, vagy az utcán estem össze….
Eleve a családom elmebeteg….
Én nem értem az ilyeneket miert akarjak életben tartani
Pszichiátriára meg nem akarom kerülni mert annál depresszivebb helyen meg nem voltam
Ordító öreg néni, reformált arcú nyaladzo lány, több felnőtt férfi azonnal zaklatva nézett… az egyik közel is jött hozzam és úgy… undorító
Meg akarok halni, most sem alszom hajnalban
Betegséged van --> gyógyszert kell szedni rá.
Előbb-utóbb majd belátod.
Egy évtizedet OCD-s és depressziós voltam. Volt pszichózisom is.
Nem akartam pszichiátriára menni, aztán be kellett adnom a derekam. Zárt osztályon is voltam.
A legjobb döntés volt.
Fel óra pszichiátria után nem tudom milyen ember az aki nem őrül bele abba a látványba a betegekbe és a bunkó orvosokba….
És gondolj bele hogy az emberek 99 százalékának sosem kell oda befekudni….
Ha már bent fekszik az ember, akkor le kell szarni mi van ott. Aki normális, azzal az orvosok és az ápolók is azok lesznek. Illetve olyan kórterembe fektetnek, ahol hozzád hasonló emberek vannak. Nagyon figyelnek az ápolók, hogy ne legyen konfliktus a betegek között.
Igen, sok balf@sz beteg van. Igen, bunkók az orvosok ha a beteg is bunkó. De ők nem a lelked ápolják, hanem az idegrendszered. A pszichológussal kell beszélgetni.
Egyszer kell végigtolni a pszichiátriát. Akinek rendesen be vannak állítva a gyógyszerei, nem drogozik, csak minimálisat (de inkább semennyit) piál, és rendszeresen visszajár kontrollra, az 99.99%, hogy sosem kerül újra kórházba. A dokim 25 éves statisztikája alapján ez van.
De azt az egy időszakot ki kell bírni. Tudom senki nem akarja, de ezt dobta a gép nekünk. Én is kihagytam volna.
Ha értelmesebb helyre akarsz menni, akkor Tündérhegy vagy Thalassa ház. Ide nem vesznek fel akárkit. Csak azokat, akikkel lehet együtt dolgozni. Van interjú, és utána be lehet feküdni egy hosszabb időre. Intenzív terápiás foglalkozások vannak a gyógyszerbeállítás mellett.
Nah hat a tunderhegyre meg a thalassa házra rákereshetsz hogy miket írnak róla…
Egy horrort lehetne forgatni abból amiket olvastam róluk…
Én egy vidéki pszichiátrián voltam de senki ne mondja hogy az normális hogy csorgó nyalu lány tapogat meg egy 50 körüli bűnöző kinézetű faszi leül mellem amíg várok és már gondolom 6x lefeküdt velem a fejeben a 10 perc alatt
Aztán jön a folenyeskedo megkeseredett doktornő, aki lealáz.
Hol ápolják a lelkem ha nem a pszichiátrián?
Pláne a beteg embereknek?
Igen nyilván senki nem fog tutujgatni az életben, meg a kezembe adni 20 millió forintot mikor egész nap csak feküdni tudok, meg csak kenyeret eszem hogy sporoljak…
De nem is azt kérném hogy oldják meg az életem, pont ez a baj hogy ennyi szarral a fejemben alkalmatlan vagyok rá, hanem hogyha ennyire szarul vagyok akkor adjanak egy gyógyszert, amit beveszek és vége.
Ehelyett mindenképp életben akarnak tartani hogy nehogy öngyilkos legyél a kilátástalan életedben, nem baj ha szenvedsz tovább…
A pszichiátria meg maga a pokol zombikkal körülötted.
15
Nem pontozlak le, de atyaég, dehogy van így "Egyszer kell végigtolni a pszichiátriát. Akinek rendesen be vannak állítva a gyógyszerei, nem drogozik, csak minimálisat (de inkább semennyit) piál, és rendszeresen visszajár kontrollra, az 99.99%, hogy sosem kerül újra kórházba. A dokim 25 éves statisztikája alapján ez van."
Én 2019 óta hatszor voltam pszichiátrián. És nem iszom, nem drogozok.
Nekem egyik gyógyszer sem használt (kipróbáltam 18 félét, pedig RETTEGEK a gyógyszerektől) (ja és nem egy-két napig vagy hétig szedtem ezeket, hanem hónapokig).
6 pszcichoterápiára jártam, azok sem használtak (lehet, hogy miattam, de hogy a fenébe tehetek róla, ha terápia-rezisztens vagyok?). (És még nem említettem meg, hogy a pszichiátereimmel is beszélgettem ill. voltak olyan terápiák, ahol csak pár alkalommal voltam, egy helyen pl. nem vállalt el a pszichológus, pedig nagyon szimpatikus és jó volt, csak nem volt elég képzett még akkor.)
16
17-es vagyok. Ahogy írtam, 3 év alatt hatszor voltam pszichiátrián (különböző helyeken). Elmondanám neked, hogy egyáltalán nem voltak borzasztóak a páciensek és a dokik sem. A dokik és az ápolók túl vannak nagyon hajtva, emiatt sokszor idegesek, a nővérek akár kiabálnak is, de ez van. Egyébként pl. tavaly nyáron nagyon kiakasztottam az egyik nővért (teljesen jogosan volt mérges rám), kiabált velem 5 percig, én bocsánatot kértem és aztán ennyi volt, téma elfelejtve. Egy pácienssel is üvöltöztem egy sort (ott nekem volt igazam), aztán fél óra múlva adtam neki egy almát és szent volta a béke.
Abban viszont egyetértek veled, hogy a Tündérhegy borzasztó, a Thalassáról meg csak hallottam (ill. voltam is ott, de végül nem interjúztam) jót is, rosszat is.
Viszont a Balassa utcában van egy egy hónapos befekvős terápia, az egész országból bárki mehet. Az jó.
Tessek itt is az egyik írja hogy milyen jó a tündér meg a thalassa a másik meg írja hogy szar….
Sajnos ettől egy bipoláris ilyenkor összeomlik
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!