Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Valaki meg tudja mondani mi...

Valaki meg tudja mondani mi bajom lehet?

Figyelt kérdés
Depressziós voltam, elmentem pszichiáterhez, azóta 2 alkalommal sokkal több gyógyszert szedtem be mint amennyit kellett volna, pl. xanaxot mert szeretek "megszédülni" tőle. Mondjuk reménykedtem benne hogy meghalok de nem jött össze. 2 évig nagyon ködös volt minden, azóta tisztábban látom a dolgokat, jobb lett. De valami mégsincs rendben, olyan mintha már nem érezném a személyiségemet, hogy ki vagyok én, mintha nem az életemben élnék. Vagy nem a jelenben, vagy nem tudom. Nincs meg már az a mentális állapotom mint régebben. Azt hiszem idő szorongásom van, zavar az idő múlása és már nem élem meg olyan intenzíven az érzelmeimet mint régebben. Mintha nem én lennék és azon aggódom állandóan hogy miket tettem a múltban pedig megbocsáthatatlan "bűnöm" nincs csak az zavar hogyan ismernek engem az emberek. És olyan mintha az egész világban benne lennék, nem csak az én életemben. Érzem néha azt hogy egy bolygón vagyok, egy országban, egy városban és azon belül vagyok a lakásban Nem érzem magam biztonságban a világban, minden sötétnek tűnik most, értelmetlennek, viszont az antidepresszánsoktól még rosszabb minden mert olyan üresség érzésem van tőlük hogy az elmondhatatlan. Nem vagyok most depressziós szerintem, mert akkor szomorú voltam, de most nem vagyok szomorú, nem szorongok, csak üresnek érzem magam.
2023. ápr. 9. 01:04
 1/2 anonim ***** válasza:
Ezt nem lehet sajnos sem ön-, sem távdiagnosztikával megmondani, orvoshoz kell fordulnod ismét, ha újra/még mindig tüneteid vannak. Nem kellene rendszeresen visszajárnod a pszichiáterhez? Neki mondd el ezeket az érzéseket, gondolatokat.
2023. ápr. 9. 01:48
 2/2 anonim ***** válasza:
35%

Én igen. Deperszonalizációs zavarod van. Ez egy mentális tünet, önmagában nem veszélyes, de baromi kellemetlen. Sok minden okozhatja, leggyakoribb: szorongás, depresszió, pánik, kialvatlanság, kábítószerek, alkohol, gyógyszerek hatása, mellékhatása, elvonási tünete.

Attól, hogy nem érzed magad depressziósnak, még lehetsz az, nagyon is. Az érzéketlenség, üresség neve anhedónia, ez is klasszikus depressziós tünet.

Nem tudom mikor volt a nyugtató túladagolás, de annak az utóhatása is lehet ez mind. Benzodiazepin elvonási tünetek, vagy post elvonás (utóhatások).

Azért tudom ennyire, mert nekem ezek a pszichés dolgok nyugtató elvonás után jelentkeztek. Mindenki mindenre pszichiátert javasol, én annyira már nem preferálom őket, mivel ők tettek függővé anno a sok gyógyszerel.

Egsézséges életmód, sport, kreatív hobbik, stb ezeket nagyban javítják, de eltarthat egy ideg.

Deperszonalizációra jók a földelési technikák, amikor kapcsolódni tudsz a valósághoz, pl barkácsolsz, kocsit szerelsz, simogatod a macskát. A DP-nek kimondottan árt a kütyüzés, videójátékok, és az álmodozás. Mivel direktbe nincs rá gyógyszer, én már nem javasolnék gyógyszerszedést. De nagyon jó orvossal érdemes lenne beszélni, mert a depresszióra viszont jók a gyógyszerek. Szóval okosan kell dönteni, nem csak beszedni mindent ész nélkül.

2023. ápr. 9. 08:44

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!