Valaki meg tudja mondani mi bajom lehet?
Én igen. Deperszonalizációs zavarod van. Ez egy mentális tünet, önmagában nem veszélyes, de baromi kellemetlen. Sok minden okozhatja, leggyakoribb: szorongás, depresszió, pánik, kialvatlanság, kábítószerek, alkohol, gyógyszerek hatása, mellékhatása, elvonási tünete.
Attól, hogy nem érzed magad depressziósnak, még lehetsz az, nagyon is. Az érzéketlenség, üresség neve anhedónia, ez is klasszikus depressziós tünet.
Nem tudom mikor volt a nyugtató túladagolás, de annak az utóhatása is lehet ez mind. Benzodiazepin elvonási tünetek, vagy post elvonás (utóhatások).
Azért tudom ennyire, mert nekem ezek a pszichés dolgok nyugtató elvonás után jelentkeztek. Mindenki mindenre pszichiátert javasol, én annyira már nem preferálom őket, mivel ők tettek függővé anno a sok gyógyszerel.
Egsézséges életmód, sport, kreatív hobbik, stb ezeket nagyban javítják, de eltarthat egy ideg.
Deperszonalizációra jók a földelési technikák, amikor kapcsolódni tudsz a valósághoz, pl barkácsolsz, kocsit szerelsz, simogatod a macskát. A DP-nek kimondottan árt a kütyüzés, videójátékok, és az álmodozás. Mivel direktbe nincs rá gyógyszer, én már nem javasolnék gyógyszerszedést. De nagyon jó orvossal érdemes lenne beszélni, mert a depresszióra viszont jók a gyógyszerek. Szóval okosan kell dönteni, nem csak beszedni mindent ész nélkül.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!