Gyógyszert szedek, terápiára járok, de semmi sem érdekel. Mit tegyek?
27/N vagyok.
Kiskorom óta úgy éltem, hogy minden kötelesség, mindenben csak a teljesítmény számít, és ez odáig vezetett, hogy összeomlottam egy fél éve, és most a szüleim tartanak el, nem tudok dolgozni.
Elkezdtem pszichiáterhez és pszichoterapeutához járni, hogy minél előbb kijöjjek ebből (a családunk anyagi helyzete engedi, hogy ezt megtegyem).
Nos: A lényeg, hogy a pszichoterapeutám is mondta, hogy kellene találnom valamit, bármit, ami érdekel.
Viszont ilyen nincs. Akármit csinálok, olvasok, filmezek, rajzolok, találkozom másokkal, sakkozom, sütök, sportolok, SEMMIT nem élvezek. A gyógyszerek által már érzem a javulást, és a terápia is hosszú folyamat, viszont azt mondta a terapeuta, hogy ahhoz, hogy elvonjuk a szorongásról a figyelmemet, kellene valami.
De tényleg nem köt le semmi. Kezdek aggódni, mert akármit csinálok, azt kötelességből teszem, vagy, hogy ne vesszenek el a szociális kapcsolataim.
Szívből, örömmel semmit nem teszek. És kezd ez aggasztani nagyon. Ha kell, megcsinálom, viszont semmi nem okoz pillanatnyi örömet, és koncentrálni is nagyon nehezen tudok.
Esetleg aki volt/van hasonló helyzetben, ebből hogy lehet kijönni? Mit tudnék tenni? Iszonyatosan aggaszt, mert semmi nem motivál az életben. Sem a különköltözés, sem a párkapcsolat, sem a pénz, semmi.
Régen én nem ilyen voltam. Szeretnék dolgozni, szeretnék elköltözni, de teljesen azt érzem, hogy kiégtem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!